Békésen újabb hatvankét család igényelt "babafát"

2021. március 27. 15:29 | D. Nagy Bence

A békési önkormányzat "Mert Fából az Erdő" faültetési programjában tavaly ötven család vett részt.

 
– Már javában zajlik a jelentkezés az idén novemberre tervezett faültetési programra. Az első faültetés óta eltelt öt hónap alatt eddig hatvankét család jelezte igényét, hogy újszülött gyermekének egy facsemetét ültethessen vagy a saját ingatlanában vagy az önkormányzat által kijelölt helyen – osztotta meg közösségi oldalán Polgár Zoltán, Békés alpolgármestere.
 
2020-ban Békésen 146-an kötöttek házasságot, békési lakcímre pedig 185 újszülöttet jelentettek be. Az első babafákat az elmúlt ősszel ültették el a „Mert Fából lesz az Erdő” faültetési programban. Akkor ötven család igényelt egy-egy facsemetét a 2020-ban született gyermekének.
 
– Novemberben harminc család vitte haza a gyermeke békési szilvafáját, húsz családdal pedig közösen ültettük el a Május 1. parkban a névre szóló kőrisfákat, amelyeket azóta is maguk a családok gondoznak – írta az alpolgármester.
 
A szülők a helyi védőnői hálózat segítségével tölthetik ki az igénylőlapokat, amelyeket eljuttatnak hivatalba. A második faültetésre várhatóan idén novemberben kerül sor, a jelentkezés addig is folyamatosan biztosított azon családok számára, akik a 2020-as programban nem vettek részt vagy 2021-ben született gyermeküknek ültetnének egy facsemetét.
 
Forrás: Facebook/Polgár Zoltán - Hivalatos

További programok »

FEL