Békésen is komoly döntések születtek a fűtési szezonnal kapcsolatban

2022. szeptember 29. 13:12 | behir.hu

A képviselő-testületi ülésen elhangzott döntésekről számolt be Kálmán Tibor, Békés polgármestere.

– Ahogy hazánkban mindenhol, Békésen is fel kell készülni a kötelező feladatok teljesítésére, az energiafogyasztás racionalizálására, átszervezés mellett működhetnek tovább intézményeink. Az érintett fogyasztókat augusztusban felkértük fogyasztásuk áttekintésére és javaslataik megtételére. A bevezetésre kerülő intézkedések célja, hogy a kötelező feladatok ellátása megvalósulhasson – fogalmazott közösségi oldalán Kálmán Tibor.

Mint írta, az egészségügy, a bölcsődék, óvodák energiafogyasztását a területek igényeihez szükséges szinten kell tartani, kihasználva a rendelkezésre álló, korábbi pályázatokban beszerzett alternatív forrásokat.

– A kulturális- és sportlétesítmények fűtése szükség esetén a fagymentesítésig történik meg, de a testület az öltözők, a küzdőtér és az érintett intézmények különféle helyiségeire vonatkozó hőmérsékleti értékeket is szabályozta. Az érintett intézmények esetében fokozottan ügyelni kell a nyílászárók használatára, az üresen álló szárnyak lezárására, helységek összevonására. Tartósan 0 Celsiusfok alatti hőmérséklet esetén sor kerülhet a működés szabadságolás általi felfüggesztésére. A képviselő-testület mindezek mellett felhatalmazott arra, hogy az energiavészhelyzetre tekintettel döntsek az intézmények nyitvatartásáról, működésük esetleges felfüggesztéséről. A fenti döntések az érintettek véleményének felmérésével, szakmai szervezetek bevonásával születtek – írta a polgármester.

Elfogadták a városban működő általános iskolák működésről készített beszámolókat, valamint megállapodás született a Tájház működtetésének átszervezéséről is.

– A jövőben a hagyományőrzés és a közösségi örökség ápolásának jegyében a Békési Városvédő és Szépítő Egyesület üzemelteti majd az intézményt, mely így sokkal inkább elláthatja majd egy modern „falumúzeum” és nyitott közösségi tér feladatait – zárta sorait Kálmán Tibor.

További programok »

Itthon

Kisebbek és drágábbak lesznek idén a karácsonyfák

Az advent elérkeztével egyre többen indulunk el a szokásos beszerző körútra, hogy hazacipeljük a legjobb vételnek ígérkező karácsonyfát. De vajon mennyit kell fizetnünk érte az idén? Melyik a magyarok kedvenc fajtája, melyik típus milyen előnyökkel és hátrányokkal bír? És miért lesznek idén kisebbek a karácsonyfák? Szakértő segített a válaszadásban a sokszinuvidek.hu-n.
2022. november 26. 17:41
FEL