Békéscsabára érkezett az olimpiai láng

2017. június 12. 17:08 | Busi Ottó

Békéscsabára érkezett szombaton az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál olimpiai lángja. Július 23-a és 29-e közt 50 ország közel 3500 sportolója érkezik Győrbe a sportfesztiválra. A rendezvény mára az utánpótlás egyik legrangosabb seregszemléjévé vált, ahol…

Békéscsabára érkezett szombaton az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál olimpiai lángja.

Július 23-a és 29-e közt 50 ország közel 3500 sportolója érkezik Győrbe a sportfesztiválra. A rendezvény mára az utánpótlás egyik legrangosabb seregszemléjévé vált, ahol több ezren vesznek részt a játékokon. A város, a régió, de az egész ország számára kiemelten fontos a sportfesztivál, mivel ez hazánk első olimpiai rendezvénye. A megmérettetést a négyéves olimpiai ciklushoz igazodva és az olimpiákat nem zavarva minden páratlan évben rendezik meg. Az olimpiai játékokhoz hasonlóan a fesztiválon is van olimpiai zászló, himnusz és természetesen olimpiai láng is – utóbbi érkezett a békési megyeszékhelyre.

Békéscsabán a fáklyás futás a Szent István térről indult és az Andrássy úton a belvárosi bevásárló központba tartott, ahová Makra Noémi tornász vitte be a lángot. A sportoló korábban a torna egyetlen békéscsabai aranyát nyerte a fesztiválon a felemás korlát döntőben. Az érdeklődők találkozhattak Hugoo-val, a sportfesztivál kabalaállatával, a kis győri vaskakassal. A programban Kiss Tibor alpolgármester köszöntötte a megjelenteket, majd a Torna Club Békéscsaba kis tornászainak bemutatója következett.

A város alpolgármestere az esemény, a sport fontosságát hangsúlyozta. Hozzátette: Békéscsaba felkerült arra a térképre Magyarországon, sőt nemzetközi szinten is ahol komolyan számolnak a sportolókkal, komolyan számolnak a sportsikerekkel.

Az olimpiai lángot ezt követően a városi sportcsarnokba vitték, innen pedig Gyulára indultak a sportolók a fáklyával.

 

A hírről készült videó anyagunk:

További programok »

FEL