Békéscsabán tart előadást Dr. Lenkei Gábor

2017. február 22. 15:37 | Mikó Melinda

A szókimondó orvos író 4 év csöndes háttérmunka után ismét „harcba indul” a tudatlanság ellen. Békéscsabán a Csabagyöngye Kulturális Központban találkozhatnak vele az érdeklődők, március 18-án, 16 órakor.

Lenkei Gábor nevéhez fűződik a vitaminkultúra meghonosítása Magyarországon. Cenzúrázott egészség című könyvének megjelenése óta folyamatosan kiáll a vitaminok létfontossága mellett. Vallja, hogy a vitaminok ésszerű és megfelelő mennyiségű használatával nem csak, hogy kevesebb lenne sokkal a betegségek gyakorisága, de gazdaságilag is jelentősen kevesebb egészségügyi terheink lennének.

1986-ban diplomázott a Debreceni Orvostudományi Egyetemen, és eleinte elkötelezett híve volt a gyógyszeres gyógyításnak. Később rájött, hogy ő maga is, akárcsak a többi orvos, egy nagy átverés áldozata.

2008-ban a hatóságok megtámadták, tönkre akarták tenni gazdaságilag és személyét érintő lejárató kampányt is indítottak ellene. Az állami hatóságok ellen pereket indított, és 2014 nyarára az utolsó általa indított pert is megnyerte, így a jogi hercehurca Lenkei doktor fényes győzelmével zárult.

Erről a harcról és az elmúlt évek fontos új kutatási eredményeiről is fog beszélni a nagyközönségnek.

FEL