Békéscsabán négy, Gyulán öt polgármesterjelölt indul

2019. szeptember 10. 14:02 | behir

Hétfőn 16 órakor lejárt az ajánlásgyűjtési és jelöltállítási határidő az októberi önkormányzati választásra, addig lehetett eljuttatni a választási bizottsághoz a támogató aláírásokat. Mint kiderült, Békéscsabán 4, Gyulán pedig 5 polgármesterjelölt szerezte meg a szükséges számú ajánlást.

A behir.hu kérdésére dr. Kiss Gyula aljegyző, a helyi választási iroda vezetője elmondta, hogy a határidő lejárta előtt Békéscsabán négy polgármesterjelöltnek sikerült összegyűjtenie a szükséges számú ajánlást.

– A választási eljárási törvény értelmében, a megyei jogú városokban egységesen a polgármester-jelölteknek 300-300 ajánlást kellett összegyűjteniük. Békéscsabán 12 választókerület van, az itt induló jelölteknek, a kerületben lakó választópolgárok létszámától függően különböző számú ajánlást kellett összegyűjteniük, legkevesebb 36-ot, legtöbb 47-et – közölte dr. Kiss Gyula.

A hétfői nap folyamán kisorsolták azt is, hogy milyen sorrendben szerepelnek majd a szavazólapon a polgármester-jelöltek. Ez Békéscsabán a következőképpen alakul (zárójelben a jelölő szervezet vagy szervezetek neve):

  1. Szarvas Péter (Hajrá Békéscsaba)
  2. Gyebnár Dávid (Mi Hazánk Mozgalom)
  3. Dancsó Tibor (Demokratikus Koalíció, Jobbik Magyarországért Mozgalom, Párbeszéd Magyarországért)
  4. Miklós Attila (Magyar Szocialista Párt, Lehet Más a Politika)

A leadott ajánlások alapján az egyéni választókerületekben 64 jelölt indul október 13-án az önkormányzati választáson, Békéscsabán, a nemzetiségi választáson pedig 33 jelöltre lehet majd szavazni.

 

Gyulai polgármesterjelöltek

 

A gyulaihirlap.hu tájékoztatása szerint Gyula városának öt polgármesterjelöltje van: Görgényi Ernő (FIDESZ-KDNP), Durkó Károly (Városbarátok), Leel-Őssy Gábor (DK), Galbács Mihály (MMM), Pomuczné Nagy Ildikó Anna (független).  

A 10 gyulai egyéni választókerületben szintén ezek a szervezetek állítottak sikerrel jelölteket, illetve még a Jobbik Magyarországért Mozgalom.

 

További programok »

FEL