Békéscsabán lép fel Szergej Nakarjakov világhírű trombitaművész

2023. november 19. 12:18 | behir.hu

A világ legjobb trombitását néhány évtizeddel ezelőtt Maurice Andrénak hívták, most Szergej Nakarjakovnak. A világhírű, orosz-izraeli művész 2023. november 30-án Békéscsabán lép fel.

Nakarjakov zseniális hangszeres adottságai nem ismernek korlátokat: az utóbbi időben merészen áttörve a trombitarepertoár határait a legkülönbözőbb hangszerekre írott versenyművek elképesztő átirataival valósággal új fejezetet nyitott instrumentuma irodalmában.

A világhírű trombitaművész az 1990-es évek elején robbant be a nemzetközi zenei életbe. A legnagyobb karmesterekkel játszott, többek között Sir Neville Marriner, Kent Nagano, Mihail Pletnyov, Sakari Oramo, Jaap van Zweden, Valerij Gergijev, Vlagyimir Szpivakov, Christoph Eschenbach, Vladimir Ashkenazy és Jiří Bělohlávek koncertjein működött közre. Tizenötnél is több CD-felvételt rögzített a legjelentősebb lemeztársaságoknál. A legfontosabb hangversenytermekben lép fel, versenyművek szólistájaként éppúgy, mint kamarazenészként. Állandó zongorista partnere a belga Maria Meerovitch, illetve nővére, Vera Ohotnyikova.

Nakarjakov 2023. november 30-án 19 órától Raúl da Costa zongoraművész és az Anima Musicae Kamarazenekar társaságában lép színpadra a Csabagyöngye Kulturális Központban. Az est során Sosztakovics, Mozart és Haydn művei csendülnek fel – utóbbi Nakarjakov átiratai révén.

Forrás: Filharmónia Magyarország

További programok »

Kultúra

Csabai nyomdász tanulóknak mutatták be a Budai Krónikát

A Budai krónika egy latin nyelvű kiadvány, melynek eredeti címe: Chronica Hungarorum (A magyarok krónikája). Idén, nyomtatása 550 éves fordulójára kereken 550 darab facsimile kiadást, azaz hasonmás példányt készítettek. Az egyiket, egészen pontosan a 280-as sorszámút péntek délelőtt Farkas Gábor Farkas, az Országos Széchenyi Könyvtár munkatársa mutatta be csabai nyomdász tanulóknak, a Békés Megyei Könyvtárban,
2023. november 25. 11:15
FEL