Békéscsabán is megemlékeztek a Újbudán elhunyt rendőrről, Baumann Péterről

2023. január 26. 13:13 | Szabó Judit

Baumann Péter posztumusz főhadnagyot a a Mátészalkai Köztemetőben katonai tiszteletadás mellett helyezik végső nyugalomra január 26-án, 13 órától. A Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság békéscsabai munkatársai a temetés idején szirénázással tisztelegtek elhunyt társuk előtt. 

Január 12-én éjszaka riasztották a rendőröket Újbudán, mert Sz. Szilárd ámokfutást rendezett. A helyszínre öt rendőr érkezett ki, többen megsérültek, egy rendőr életét vesztette.

Az öt rendőrből három igazoltatni próbálta a férfit, aki hirtelen megtámadta őket, majd az utcára menekült. A sérült rendőrök ekkor üldözőbe vették Sz. Szilárdot. Többszöri figyelmeztetés után lábon lőtték, majd őrizetbe vették a férfit, akit jelenleg az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben (IMEI) vizsgálnak.

A 29 éves Baumann Péter nem élte túl a támadást, a helyszínen életét vesztette. 

                                                               Baumann Péter 29 éves volt (fotó: BRFK)

Korábban Gál Kristóf rendőr alezredes, az ORFK szóvivője sajtótájékoztatón elmondta, hogy az újbudai rendőrgyilkossal szemben intézkedő járőrök szakmailag képzettek, és valamennyi kényszerítőeszközzel rendelkeztek, amelyek aránya jogszerű és arányos volt. Az ORFK szóvivője hangsúlyozta, hogy nem hibázott a rendőrség az újbudai rendőrgyilkossággal kapcsolatos intézkedés során. 

Galéria

További programok »

FEL