Békéscsabán is bemutatja új lemezét Little G Weevil

2017. szeptember 6. 15:10 | behir

Új lemezzel jelentkezik Szűcs Gábor, azaz Little G Weevil. Az Egyesült Államokban élő gitáros, énekes és zenekara szeptember 20-tól 23-ig négy magyarországi városban is bemutatja friss anyagát.

A gitáros szakított a korábbi évek tradicionális blueshangzásával és jóval modernebb megközelítésű anyagot készített. A mostani anyag saját definíciója szerint 21. századi rhythm and blues.

"Ez a legkreatívabb munkám. Több zenei stílus keveredik a blues zászlaja alatt, ami bizonyítja, hogy lehet ebben a műfajban újat, mai füllel is izgalmasat alkotni" - idézték Little G Weevilt a szervezők az MTI-hez eljuttatott közleményben.

A lemezen partnere volt Daniel Harper amerikai dobos, akivel duóban már hallhatta a közönség a Müpában is, a billentyűs Premecz Mátyás, a gitáros Borsodi László, valamint a basszusgitáros Pfeff Márton. A formációt két remek atlantai énekesnő teszi teljessé: Sharika Allen Brown és Rebekah Easley Ellis. Egy dalban közreműködik egy 19 éves tehetséges atlantai rapper lány, Dulzura.

A rangos zenei díjakkal elismert, Egyesült Államokban élő magyar gitárosnak ez az ötödik önálló albuma. A lemez nagyrészt saját szerzeményekből áll, a dalokat a magyarországi közönség egy mini országos turnén ismerheti meg. A koncertsorozat szeptember 20-án, szerdán Szombathelyen indul, másnap Szegeden, 22-én a fővárosi Akvárium Klubban lép fel, a záró este 23-án szombaton Békéscsabán lesz.

A tizenhárom éve az Egyesült Államokban élő, idén 40 éves magyar bluesgitáros számos komoly díjat kapott már. 2013-ban első lett az International Blues Challenge elnevezésű versenyen, ugyanabban az évben a blues műfajában legrangosabb elismerésnek számító Blues Music Awardra jelölték az akusztikus előadók között, és szintén jelölt volt 2014-ben Moving című lemeze Az év akusztikus albuma díjra a Blues Blast Music Award versengésben.

 

Forrás: MTI

További programok »

FEL