Békéscsabaiak Böjte Csaba gyermekotthonának nyári táborában

2019. június 24. 19:41 | behir

 

A 11. nyári tábor Nagyszalontán, Böjte Csaba Gyermekotthonában zajlott, szervezője Szeleczki Erzsébet, a Békéscsabai Kazinczy Ferenc Általános Iskola nyugalmazott igazgatója, vezetője pedig Szeverényiné Sebők Judit, az iskola egyik tanára volt.

A programon 70 gyerek vett részt 20 felnőtt és 5 kazinczys diák koordinációjával, illetve a Békéscsabai Jankay Tibor Általános Iskola tanárai és külsős önkénteskedő felnőttek részvételével. A táborban nagy hangsúlyt kapott a sport, kézműveskedés, zenetanulás, festés-rajzolás, néptánc tanítás, küzdősport, hangszerbemutató, csillagászkodás, fazekasság, robotika és verstanulás. 

 

A tábort a Benkei Ildikó által vezetett Vasárnapi Iskola Alapítvány, Bíró Csaba önkormányzati képviselő, a Közművelődési-, Ifjúsági-, Oktatási- és Sportbizottság elnöke és Kása István, a Marzek Kner Packaging Kft. ügyvezető igazgatója támogatásával bonyolították le.

Oktatás

Folytatódnak a fejlesztések a battonyai szerb nemzetiségi iskolában

A magyar kormány támogatásával tovább folytatódnak a több éve tartó fejlesztések a Battonyai Két Tanítási Nyelvű Szerb Általános Iskola és Óvoda intézményében. A közeljövőben 300 millió forintból egy új tornacsarnok épül fel, valamint további 50 millió forintból bővítik és korszerűsítik az oktatási intézményt.
2021. február 24. 18:25
FEL