Békéscsabai választási érdekességek

2019. október 13. 19:01 | behir

Összegyűjtöttünk néhány érdekességet békéscsabai jelöltekkel kapcsolatban.

A legtöbben a 3. sz. egyéni választókerület (továbbá evk.) indultak: heten.

A legkevesebben a 10. sz. evk.-ban: itt öten mérettették meg magukat.

A legfiatalabb képviselőjelölt Csonki Dávid (Jobbik-DK-PM), és minden bizonnyal azzal a szomorú rekorddal is büszkélkedhet, hogy a kitett 300 plakátjából 250-et megrongáltak. A legidősebb képviselőjelölt… no, de kérem!

Horváth László (Fidesz), noha a 2. számú evk.-ban indult, az élete tele van hármasokkal: 1958. június 3-án, a neje (xxx) május 3-án, a nagyobb fia 1984. augusztus 4-én (de szökőévben, s ha nincs február 29-e, akkor ő is 3-án), a kisebbik fia 1985. augusztus 3-án, az első unokája 2018. január 3-án született

A legrégebben politizáló képviselők: Hanó Miklós, Ferenczi Attila (mindkettő Fidesz) és Takács Péter (MSZP-LMP-MLP-Szolidaritás).

Az őszödi cunami, azaz a kiszivárogtatott Gyurcsány-beszédet követően, fideszes többségbe kerültek a hazai önkormányzatok. Íme akik akkor bejutottak és most is jelöltek voltak: dr. Csicsely Ilona, Tímár Ella, Kutyej Pál (ők 2006-19. között végig képviselők voltak), Szente Béla (csak 2006-10. között) és Hricsovinyi Tamás (ő is csak 2006-10. között volt képviselő, most függetlenként indult).

A Hajrá Békéscsaba Egyesület tagjai közt, nem egy korábbi fideszes, mi több, ex-polgármester is állt a magasugró léchez.

A Hajrá Békéscsaba Egyesület két jelöltje: dr. Szigeti Béla és Kovács Pál – uszkve vagy 75 méterre laknak egymástól, az Élővíz-csatorna partján, s nyilván mindketten másik körzetben indultak

A 7. számú evk.-ban két polgármesterjelölt lépett a startvonalhoz: Dancsó Tibor (Jobbik-DK-PM) és Miklós Attila (MSZP-LMP-MLP-Szolidaritás).

A 8. számú eck.-ban Paláncz György (Fidesz) és Körömi János (LMP-MSZP-MLP-Szolidaritás) tavaly nyáron, időközi választáson már vívtak egy párharcot, akkor Paláncz 53,77 százalékos eredménnyel nyert; most rajtuk kívül még hárman indultak el, hogy bekerüljenek a békéscsabai fiókparlamentbe.

A 9. számú egyéni választókörzetben egy fideszes, Hanó Miklós, és két ex-fideszes képviselőjelölt nézett farkasszemet Hricsovinyi Tamás és Zelenyánszki Péter, további másik két induló mellett.

A 10. számú evk.-ban a doktorok lettek választási ellenfelek: dr. Árus Tibor (háziorvos) és dr. Csicsely Ilona (jogász), azonfelül itt indult Nagy Ferenc alpolgármester is.

Marci

Galéria

 

 

 

További programok »

FEL