Békéscsabai találkozások: Amroun Nabil többszörös showtánc világbajnok

2016. február 28. 18:53 | Mikóczy Erika

Többszörös világbajnok showtánc kategóriában, hip-hop táncos és oktató, koreográfus, személyi edző és fitnesz oktató Amroun Nebil, aki Spanyolországból Németországba menet töltött Békéscsabán pár napot.  S ha már itthon járt, behívtuk a 7.Tv stúdiójába, ahol dióhéjban elmesélte, mi történt vele azóta, hogy maga mögött hagyta Békéscsabát.

Amroun Nabilt Békéscsabán sokan ismerik még abból az időből, amikor még rendszeresen kápráztatta el a nézőket táncával különböző helyi színpadokon, vagy amikor az Acid Jazz Band Companyben tanított. Ismerős lehet a neve a Jókai színház Csupa balláb című darabja révén is, ahol koreográfusként működött közre.

- Békéscsaba után Budapesten folytatódott a tánc, mi történt ezután?

- Táncoktatóként dolgoztam, építgettem a saját csoportjaimat, versenyekre is készültünk. Rá kellett azonban jönnöm, hogy a mi szakmánkban jobban lehet érvényesülni külföldön, ha nem csak alkotni szeretne valaki, hanem a táncból szeretne megélni is. Sokat segített a döntésben, hogy szólista szerepet kaptam egy külföldi produkcióban. Addigra már voltak olyan kollégáim, akiknek át tudtam adni a tanítást. Aktív táncosnak álltam, egy hajón dolgoztam. Jó volt a csapat, és bár sok volt a munka, nagyon jól éreztük magunkat. Egy karácsonyi, műsor alkalmával azonban, amikor viharban mozgott a hajó, egy akrobatikus ugrás közben mindkét bokaszalagom elszakadt. Mivel a szezonnak még nem volt vége,  többször fájdalomcsillapítóval és felkötött lábbal is táncoltam, de senkinek sem ajánlom, hogy ezt a példát kövesse – mondta Amroun Nabil.

- Egy ilyen baleset másnak talán derékba törné a táncos karrierjét, de önnel nem így történt.

- Miután visszajöttem a hajóról, a régi tanítványaim már szétszéledtek, adta magát, hogy én is továbbmenjek. Egy kedves barátnőm Spanyolországba invitált, mert tánckapitányként dolgozott és szüksége volt egy férfi táncosra. Ibizán revü jellegű volt a munka szabott keretekkel. A cég 13 hotelt üzemeltet, mindenütt ugyanazokkal a műsorokkal. Ennek ellenére az évad vége felé már voltak saját számaim, attól fogva sokkal jobban magaménak éreztem ezt is. Mivel a tánc mellett fitneszoktatók is voltunk naponta általában 6.45-kor keltem és éjfél utánig dolgoztam, heti egy pihenőnappal.

- Most pár napnyi pihenőn volt itthon, Békéscsabán. Innen hova készül?

- Ismét költözöm, Regensburgba megyek, ahol fitneszoktatóként dolgozom. A tánc és sport mindig szorosan összefonódott az életében, voltam például Szabó Melinda fitnesz világbajnok koreográfusa is, amikor az Arnold Classic versenyre készült. Mostantól személyi edzőként, csoportoktatóként dolgozom.

Az Amroun Nabillel a 7.Tv stúdiójában készült interjút ide kattintva tekinthetik meg.

FEL