Békéscsaba önkormányzata támogatja a vállalkozókat

2021. február 8. 17:28 | behir

A koronavírus-járvány miatt kialakult helyzet továbbra is jelentős terhet jelent a békési megyeszékhely mikro- és kisvállalkozásainak. Fontos, hogy a Békéscsabán működő vállalkozásoknak az önkormányzat a lehetőségeihez mérten segítséget nyújtson, ezért indították el múlt évben a Békés Megyéért Vállalkozásfejlesztési Alapítvánnyal a Mikrohitel elnevezésű programot, amely idén is folytatódik – számolt be hivatalos közösségi oldalán Szarvas Péter polgármester.

Békéscsaba gazdaságának újraindítása érdekében, közgyűlési hatáskörben polgármesteri döntést hoztam arról, hogy az önkormányzat az alapítvánnyal, mint lebonyolítóval együttműködve meghosszabbítja a programot. A kamattámogatási alapból támogatható vállalkozásokkal szemben támasztott feltétel, hogy a vállalkozás rendelkezzen békéscsabai telephellyel és legalább két állandó foglalkoztatási jogviszonnyal bejelentett munkavállalóval végezze tevékenységét  fogalmazott Szarvas Péter.
 
A polgármester felhívta a figyelmet arra, hogy a támogatott hitel továbbra is a Békés Megyéért Vállalkozásfejlesztési Alapítványnál igényelhető 2021. december 31-ig. A támogatás futamideje a szerződéskötés időpontjától számított 24 hónap.

További programok »

Gazdaság

Brüsszel új terve a szankciók megszegése nélkül garantálná az orosz gázimportot

Brüsszel új, az orosz gázimportra vonatkozó elképzelése alapján, mondhatni, a kecske is jóllakik, a káposzta is megmarad. Az Európai Bizottság pénteki zárt ülésén közölte a tagállamok képviseletével, hogy új iránymutatása szerint az európai gázimportőrök euróban vagy dollárban is nyithatnak számlát a Gazprombanknál a Kreml követeléséhez igazodva. Ez lehetővé teszi a tagállamok importját bonyolító vállalatok számára, hogy a szankciókkal összhangban vásároljanak földgázt.
2022. május 16. 17:56
FEL