"Békéscsaba Kultúrájáért” díjazottak

2016. január 23. 13:46 | Balázs Anett

Ünnepelni érkezett a közönség a Csabagyöngye Kulturális Központba január 22-én este. A Magyar Kultúra Napjához kapcsolódóan országszerte, így Békéscsabán is számos kulturális és művészeti rendezvényt tartanak.

Az eseménysorozat egyik különleges estéje volt az a gálaműsor, melyet a  "Békéscsaba Kultúrájáért” díjazottjainak tiszteletére rendeztek.

- Büszkén mondhatom, hogy városunk kulturális életét, változatos programok jellemzik. Bízom abban, hogy a sokszínű rendezvények jó alapot teremtek a Békéscsaba iránti kötődéshez, az összetartozás érzéséhez. Azt gondolom, városunk kulturális élete országos szinten is elismerésre méltó. Ehhez kiemelten fontos a kulturális intézményeink, művészeti szervezeteink, sokszor erőn felüli teljesítménye – hangoztatta Szarvas Péter polgármester köszöntő beszédében. 

- Fontosnak tartja, hogy Békéscsabán a néptánc minden korosztály részére elérhető legyen. Kiváló szervező, törekszik mindenkivel szót érteni, megnyerő személyisége mindig bizalmat áraszt - halhatta a közönség a méltatást, melyet Presits Tamás a gála műsorvezetője olvasott fel.
Ezen mondatok után a jelenlévők már jól tudták, ki lesz az idei, egyik díjazott. 

Mlinár Pál néptáncpedagógus magas színvonalú tevékenységéért, példamutató, szakmai alázattal végzett munkájáért Szarvas Péter polgármestertől vehette át a"Békéscsaba Kultúrájáért”  kitüntetést.
- Két embernek kell, hogy kiemelkedően megköszönjem ezt. Az egyik, aki bevitt engem a csalitosba és elindított a pályán, Born Miklós – mondta elcsukló hangon az ünnepelt.
A másik, aki ezen a hosszú úton keresztül támogató segítségével mindig mellettem volt, Marika - mutatott a közönség soraiban helyet foglaló feleségére Mlinár Pál, aki eközben már nem tudta visszatartani könnyeit.
Nagyon boldog embernek tarthatom magamat, hiszen a sors olyan feladatokat állított elém, amit nagyon nagy öröm volt teljesíteni, megvalósítani - hangzottak végül a díjazott szavai, melyet szűnni nem akaró taps kísért.

A közgyűlés döntése értelmében Békéscsaba Kultúrájáért kitüntetést évente legfeljebb kétszer adományozható. Az este másik ünnepeltje a Békéscsaba Szeretlek Egyesület volt. A rangos kitüntetést az egyesület elnöke, Frankó Attila, Kiss Tibor alpolgármestertől vette át.
- Több ember munkája van benne, az egyesület 15 tagú. Úgy gondolom, ha kap az ember egy díjat, elismerést, az soha nem lehet az ő eredménye, az ő érdeme, hanem ez egy csapatmunka. Tehát úgy gondolom, hogy a siker mindig sok ember jó szándéka, sok ember munkájából tevődik össze. Én csak összefogom ezeket az embereket. Mindig megtalálom a megfelelő munkatársakat, akik nagyszerűen dolgoznak és rendkívül büszke vagyok rájuk. Ezt a díjat Józsa Mihály barátomnak ajánlom, akivel elkezdtük az irodalmi esteket, csak sajnos 2014-ben eltávozott az élők sorából – fejezete ki köszönetét Frankó Attila.

 

További programok »

FEL