Békéscsaba járdafejlesztési programjának készültségi szintje

2022. április 2. 10:09 | behir

Békéscsabán nagyszabású járdahálózat-fejlesztési program zajlik, mutatjuk, hol tartanak a munkálatok.

A járdafejlesztési munkák I. ütemének lebonyolítása

A projekt I. ütemében 35 járda/járdaszakasz fejlesztésére kerül sor. A közbeszerzési eljárás során nyertes kivitelezővel az I. ütem vállalkozási szerződéseit aláírták 2021. július 23-án, a munkaterület átadása 2021. július 29-én megtörtént. A kivitelezési munkák 2021. szeptember 6-án kezdődtek meg.

Az I. ütem 1. részében  térkő burkolattal ellátott járda épült a Kórház utcán, Dedinszky utcán és a Telep utcán. Aszfalt burkolatú járda kialakítása történt meg a Sikonyi úton, Bezerédj utcán és a Csalogány utcában. A Csalogány utca egy részén járdalapos járda épült. Az érintett területeken a továbbiakban padkarendezés elvégzése szükséges.

Az I. ütem 2. részében térkő burkolattal ellátott járda épült a Szőlő utcában. Aszfalt burkolatú járda kialakítása történt meg a Lencsési 28-38. mögött, és a Kőmíves K sor 37.-Virág presszó közötti szakaszon, az Aulich utcában (Szőlő u-Berzsenyi u. között), és a Forgách utcában (Árpád sor - Berzsenyi u. között). Az érintett területeken a továbbiakban padkarendezés elvégzése szükséges.

Az alábbi szakaszokon folynak építési munkák:

 

Az I. ütem 3. részében térkő burkolattal ellátott járda épült az Áchim lakótelepen az Áchim L. András szobor környékén. Aszfalt burkolatú járda kialakítása történt meg az alábbi területeken: Kőrösi utca, Akácfa utca, Széna utca, Schweidel utca - Zöldfa utca, Czuczor utca, Lorántffy u. (Dombos u.-Vereckei u. között), Hadnagy utca, Esze Tamás u. és Karácsony János u. összekötő szakasz, Nyárfa utca (Szendrey u. - Gárdonyi. u. között), Botyánszki Pálné utca, Pulszky utca 18. előtt, Váczi Mihály utca 22-24. előtt, Bokor utca páratlan oldal (Csillag u. - Mokry u. között), Német Lajos utca, Dessewffy utca (Zöldfa u., Botyánszki Pálné u. között), Bibó utca folytatásában (0669 hrsz-ú úton), Berényi út 132. előtt, Berényi út 79. előtt, a Lahner utcában. Az érintett területeken a továbbiakban padkarendezés elvégzése szükséges.

Az alábbi szakaszokon folynak építési munkák:

 

A projekt II. ütemében 39 járda/járdaszakasz fejlesztése valósul meg. A közbeszerzési eljárás során nyertes kivitelezővel az II. ütem vállalkozási szerződéseit aláírták 2021. október 26-án, a munkaterület átadására 2021. november 5-én került sor.

A kivitelezési munkák az alábbi területeken megkezdődtek:

 

A projekt III. ütemében 56 járda/járdaszakasz fejlesztése valósul meg. A közbeszerzési eljárás során nyertes kivitelezővel az III. ütem 7-es, 11-es, és 12-es választókörzetre vonatkozó vállalkozási szerződéseket 2021. november 26-án aláírták, a munkaterület átadására 2021. december 6-án került sor.

A kivitelezési munkák az alábbi területeken megkezdődtek:

 

A IV. ütemben 24 járda/járdaszakasz valósul meg. A közbeszerzési eljárás során nyertes kivitelezővel a vállalkozási szerződéseket 2022. február 3-án aláírták, a munkaterület átadására 2022. február 11-én került sor.

A kivitelező az érintett utcák lakóit a kivitelezési munka megkezdése előtt legalább két héttel korábban, írásban is tájékoztatja, megjelölve a helyi kapcsolattartójának az elérhetőségeit is. A vállalkozók a kivitelezés ütemezése során figyelembe veszik a technológiai, tárgyi, személyi és szervezési feltételeket A „Békéscsaba járdahálózatának fejlesztése” című projekt megvalósításával kapcsolatban folyamatosan tájékoztatják a lakosságot.

A munkavégzéssel kapcsolatos, bármilyen jellegű helyreállítási, illetve esetlegesen előforduló károkozást követő javítási munkákat a kivitelező elvégzi. A helyreállítások, javítások előkészítése, kivitelezése időt vesz igénybe, ezért kérjük a lakosság türelmét.

 

Kivitelező: HÓDÚT Kft., telefonszám: +36-66/452-352.

Projektmenedzsment szervezet: Békéscsabai Városfejlesztési Nonprofit Kft., 5600 Békéscsaba, Szent István tér 10., Megyeri Sándor projektmenedzser. Telefonszám: +36-20/454-5693.

További programok »

FEL