Békés megyei jelöltek az Év Agrárembere díj döntősei között

2017. január 27. 16:05 | Zsíros András

Kiváló szakemberek, de emellett társadalmi szerepvállalásuk is kiemelkedő. Ilyen jelölteket keresnek az Év Agrárembere Kitüntető Díjra. Az idén már harmadszor zajló megmérettetés döntősei közé Békés megyei gazdálkodók is bekerültek.Kiváló szakemberek, de emellett társadalmi szerepvállalásuk is kiemelkedő. Ilyen jelölteket keresnek az Év Agrárembere Kitüntető Díjra. Az idén már harmadszor zajló megmérettetés döntősei közé Békés megyei gazdálkodók is bekerültek.

Mintha egy sétányon lépkednénk a vadszilvafák árnyékában, pedig valójában két csirkeól között járunk a Medovarszki-farmon. Medovarszki András gazdálkodó, tulajdonos különös gondot fordít a rendre és a tisztaságra, a környezetére való igényessége pedig másoknak is példa lehet.

- Fontosnak tartom, hogy a gazdálkodóknak megmutassuk azt, hogy rendezett körülmények között, környezet kímélése kapcsán lehet úgy dolgozni, hogy még az ember jól is érezze magát. Nagyon fontosnak tartom a környezetápolást, hogy ápolt környezetben tudjunk élni - fogalmazott Medovarszki András. 

A környezet védelméhez és a fenntartható fejlődéshez a személyes emlékek őrzése is társul. A Medovarszki házaspár egy valódi múzeumot rendezett be azokból a tárgyakból, amik az idáig vezető útjukról mesélnek. Ez is hozzájárul ahhoz, hogy a több mint 30 éves vállalkozást és hagyományaikat átadhassák majd utódaiknak.

- Egy lányunk van, egy vejünk, ők ezt a szakmát művelik és átveszik tőlünk, tehát tulajdonképpen van kinek átadni - mondta Medovarszki Andrásné. Nekik ugye meg kell tanulni azt, amit nap mint nap tapasztalnak, és hát aztán az unokáink is a nyomdokainkba fognak lépni, reméljük. Legalábbis az egyik, amelyik agrármérnök, az mindenképpen.

Példamutatásban betöltött társadalmi szerepvállalásáért Medovarszki Andrást növénytermesztés kategóriában jelölték idén Az Év Agrárembere kitüntető díjra. Ő az egyik olyan Békés megyei jelölt, aki ebben a versenyben eljutott a döntőig. Az elismerést február 11-én, nagyszabású gálán adják majd át annak, akit a neves szakemberekből álló zsűri kiválaszt. De addig is összesen 11 kategóriában, január 31-ig lehet szavazni ezen az oldalon a mezőgazdaság különböző területein dolgozó szakemberekre, akik kimagasló munkájuk mellett szűkebb vagy tágabb közösségükért is sokat tesznek.

Mátrai Zoltán, „Az Év Agrárembere” kitüntető díj ügyvezetője elmondta: - olyan embert keresünk, illetve olyan embert fogunk díjazni biztosan, aki ezen túl, hogy ezeknek a paramétereknek megfelel, hogy ő jó szakember, azon túl a társadalmi szerepvállalása kiemelkedő a többiekéhez képest.

A díj társadalmi presztízse folyamatosan növekszik. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a győztesek számára a kitüntetéssel járó jutalomnál sokkal fontosabb az elnyert cím, amit büszkén viselnek.

További programok »

FEL