Békés Megyei Gyermeklovas Bajnokság Pósteleken

2017. szeptember 17. 07:04 | Szabó Rita

Ifjú lovasok mérettették meg magukat a Békés Megyei Gyermeklovas Bajnokság döntő fordulóján, melyet szeptember 16-án rendeztek meg Pósteleken. Az eseményt a Békéscsabai Nimród Lovasegyesület szervezte.

A Békés Megyei Gyermeklovas Bajnokság hetedik fordulója egyben a döntő forduló is volt.  A bajnokságot már több mint 10 éve rendezi meg a Békéscsabai Nimród Lovasegyesület. Idén tizennégy versenyszámból, tizennégy bajnokot avatnak.

A lovas bajnokságra 4 éves kortól 18 éves korig nevezhettek a gyerekek különböző kategóriákban, mint például lépő, póni, nagy ló, terápiás, vagy ugró. Idén 90 fiatal vett részt a versenyen, akik 130 nevezéssel indultak. A lovasversenyre elsősorban Békés megyéből, és leginkább Békéscsabáról neveztek, de Aradról is érkeztek gyerekek.

A  Békéscsabai Nimród Lovasegyesület titkárától, Gajdács Tibornétól megtudtuk, hogy az utánpótlás-nevelés nagyon fontos számukra, és ez több szempontból is kiemelt figyelmet kap.

Elsősorban azért rendezik meg a megyei bajnokságot, hogy a gyerekek szokják a versenyszituációt, és nagyobb rutinnal indulhassanak a későbbi, komolyabb bajnokságokon. Az egyesület titkára elmondta, várhatóan jövőre is megrendezik a versenyt, hisz a szervezés és maga a verseny is bevált, és a szabályzatok alapján is megállja a helyét.

 

 

 

További programok »

FEL