Békés megyében tanulássegítő csoportot is támogat egy áruházlánc

Az ötödször meghirdetett „Ön választ, mi segítünk” program győztes projektjeiről a Tesco vásárlói döntöttek, akik a vásárlások után kapott zsetonnal szavazhattak a legszimpatikusabb kezdeményezésekre.

Az áruházlánc vásárlói országszerte összesen két és fél millió zsetont dobtak be a résztvevő szervezetek projektjei mellé, a legtöbb szavazatot Békés megyében az orosházi Székács József Családsegítő Alapítvány gyűjtötte: rájuk összesen 20 441 bedobott zsetonnal voksoltak a vásárlók a szavazási időszak alatt. A pályázat aktuális fordulójában összesen 166 közösségi kezdeményezést támogatnak országszerte, a szavazatok arányában 400, 200, illetve 100 ezer forintos díjazással – írja az áruházlánc közleménye.

A Tesco számára elengedhetetlen, hogy támogassa azoknak a közösségeknek a boldogulását, ahol a vásárlói és a munkatársai is élnek. Ezért is hirdette meg immár ötödik alkalommal „Ön választ, mi segítünk” programját, amelyen kisebb helyi szervezetek nyerhetnek egyenként 400, 200, illetve 100 ezer forintos támogatást sokszínű közösségépítő, környezetszépítő, fejlesztő, vagy felzárkóztató projektjeik megvalósításához.

A program szavazási szakaszában az áruházlánc vásárlói ezúttal összesen 166 szervezet – köztük hat Békés megyei – változatos kezdeményezéseire adhatták le a voksukat: január 21. és február 17. között országszerte összesen több mint két és fél millió zsetont dobtak be, a Tesco pedig összesen több mint 40 millió forinttal támogatja a kezdeményezések megvalósulását – zárul a közlemény.

 

Megosztás:

Címke: , , ,