Békés megyében is folytatódik az egészségügyi dolgozók oltása

2021. január 23. 11:06 | D. Nagy Bence

A Békés Megyei Központi Kórház Dr. Réthy Pál Tagkórházában szombaton, január 23-án is zajlik a vakcinák beadása, sokan már a második oltást is maguk mögött tudhatják.

Békésben huszonegy napja kezdték meg az egészségügyi dolgozók oltását. A megyében jelenleg két oltópont biztosított, a folyamat a békéscsabai dr. Réthy Pál Tagkórházban jelenleg is zajlik 

– Orosháza mellett Békéscsabán létesült oltópont, a gyulai hamarosan megnyílik – ismertette Martyin Tibor osztályvezető főorvos kérdésünkre. Mint mondta, a központi kórház dolgozói előjegyzés alapján kapták meg az oltóanyagot, közel 50 százalékukat már beoltották. A békéscsabai oltóponton jelenleg 250 személy oltására van kapacitás, ez a gyulaival együtt megduplázodhat.

A főorvos kiemelte, hogy jelentős oltási reakciót eddig senkinél nem tapasztalak. Egy visszajelzés érkezett heveny bőrviszketésről, amely azonban spontán elmúlt. Martyin Tibor a védelmi intézkedéssekkel kapcsolatban hangsúlyozta, hogy továbbra is szükség van azok betartására, hiszen nélkülük drasztikusan megnőne a fertőzöttek száma.

– Ez jelentős terhet róna az egészségügyi rendszerre. Hosszabb időnek kell eltelni, amíg ezeket az intézkedéseket csökkenthetjük vagy elhagyhatjuk – összegezte a főorvos.

 

Itthon

Mezőberényben a Petőfi utcai gömbakácokat kivágták, gömbkőriseket ültetnek

Siklósi István, Mezőberény polgármestere még múlt év novemberében tájékoztatta a város lakóit arról, hogy a Petőfi utca nyugati oldalán lévő japán gömbakácok helyett gömbkőrisek ültetését tervezik. A napokban már arról számolt be, hogy a gömbakácok kivágása befejeződött, kezdődhet az ültetés, amelyhez segítőket várnak.
2021. március 2. 19:00
FEL