Békés megye útjain történt

Dévaványán és Gyulán ittas járművezetés gyanúja miatt intézkedtek a rendőrök.

Békés megyében 2017. október 7-én személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetről nem érkezett bejelentés a rendőrségre.

Ittas járművezetés gyanúja miatt intézkedtek a rendőrök 2017. október 7-én, 15 óra 30 perc körül Dévaványán, a Kossuth Lajos utcában. Egy segédmotoros kerékpárral közlekedő férfinál jelzett alkoholfogyasztást a szonda. A rendőrjárőrök előállították a Gyomaendrődi Rendőrőrsre, ahol két további mérés is megerősítette az ittasság gyanúját. A férfinak soha nem volt vezetői engedélye, ezért a rendőrök büntető és szabálysértési feljelentést is tettek ellene.

Gyulán, a Mágocsi utcában, 2017. október 8-án, 1 óra körül egy személyautó vezetőjét ellenőrizték a rendőrjárőrök. Nála is felmerült a gyanúja annak, hogy ittasan vezetett, ezért orvosi vizsgálatra és mintavételre előállították, majd büntető feljelentést tettek ellene.

Az ittas járművezetés növeli a balesetek bekövetkezésének kockázatát. A rendőrség a balesetek megelőzése, a közlekedésbiztonság javítása érdekében folyamatosan végez közúti ellenőrzéseket. A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság kéri a járművezetőket, hogy ne veszélyeztessék magukat és utasaikat, közlekedő partnereiket azzal, hogy szabálytalanul közlekednek.

Forrás: police.hu

Megosztás:

Címke: , , , ,