Beindult a hokiélet Békéscsabán

A szövetség félmillió forint értékű felszereléscsomaggal segítette a kezdeteket

Új sportágként a jégkorong is megjelenik Békéscsabán! Kovács Zoltán, a nemzeti szövetség főtitkára a megyeszékhelyre látogatott és egy félmillió forint értékű felszereléscsomaggal segítette a hazánkban egyre népszerűbb téli sport csabai indulását.

Különleges vendégek érkeztek a Békéscsabai Kolbászház melletti rendezvénypajtába, ráadásul nem is jöttek üres kézzel, hiszen ajándékot is hoztak magukkal. Öt teljes gyerekfelszereléssel, illetve egy kapus felszereléssel támogatták a sportág indulását, amelyre már az első percektől kezdve igény mutatkozott.

– Amikor kinyitottunk már megjelentek a jégkorongosok, akik mondták, hogy szeretnének jönni és éjszakánként kibérelni a pályát. Jöttek a gyerekek is, köztük a fiam is, aki azt mondta, hogy ő is jégkorongozni akar. Sodor magával az élet, még most csak azt látjuk, hogy ez biztosan megvalósul, biztosan lesz jégkorong, most keressük az edzőket, egyre több gyerek jelentkezik, de a legelején tartunk ennek a munkának – hangsúlyozta Hégely Sándor, a Csabai Kolbászklub elnöke.

Az átadón a jelenleg Győrben munkát vállaló Patrik Urban is tiszteletét tette. A Svédországban született, de csabai származású edző hetente egy alkalommal jön el a megyeszékhelyre, hogy segítse a fiatalok fejlődését.

– Mint egy mentor, kapcsolatközvetítő tudnék segíteni, edzőket képezni, illetve megmutatni a sportágat egy kicsit másképp, tábort szervezni itt. Van egy amatőr csapat, aki szeretne itt dolgozni. A szövetség működtet egy amatőr ligát, abban szerepelhetnének, nekik lennék az edzőjük – fogalmazta meg a terveket Patrik Urban.

A téli sportág csabai indulását Kiss Tibor alpolgármester is örömmel fogadta, aki kiemelte, az első lépés a legfontosabb, hogy felismerték ezt a hiányosságot és ezt a lehetőséget, látható, hogy több száz gyerek jár ki naponta korcsolyázni. A gyerekek lelkesen vettették bele magukat a rögtönzött korcsolyaedzésbe. A szövetség célja, hogy minden téren segítse a sportág térhódítását.

– Úgy látom, hogy nagyon tehetséges korcsolyaoktatók és lelkes amatőr jégkorongosok vannak, akiket szeretnénk kiképezni a szövetség tanfolyamán, egy edzői végzettséget szerezni velük és ők visszatérve Békéscsabára tudják folytatni a toborzó munkát, illetve a gyerekek oktatását – árulta el Kovács Zoltán, a Magyar Jégkorong Szövetség főtitkára.

A sportág vezetése az edzőképzés és a toborzás mellett a csapat megalakulása után további félmilliós támogatást nyújt a Békéscsabán sportolóknak.

Megosztás:

Címke: , ,