Befejeződött két békéscsabai önkormányzati épület energetikai korszerűsítése

2020. augusztus 13. 17:00 | Kovács Andrea

SAJTÓKÖZLEMÉNY: „Békéscsaba Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala (Békéscsaba, Szent István tér 7.) és Békéscsaba, Szabadság tér 9. szám alatti önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése"

A projekt azonosítószáma: TOP- 6.5.1-16-BC1-2017-00011

Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program 6.5.1-16 kódszámú pályázati felhívására a „Békéscsaba Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala (Békéscsaba, Szent István tér 7.) és Békéscsaba, Szabadság tér 9. szám alatti önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése„ címmel pályázatot nyújtott be 2017.november 22-én, amely vissza nem térítendő 100 %-os intenzitású európai uniós támogatásban részesült. A város a tulajdonában lévő épületek felújítása és fejlesztése által elősegíti az intézmények hatékonyabb energiahasználatát és a racionálisabb energiagazdálkodást. Az épületek energiahatékonysági fejlesztése hozzájárul a fosszilis energiahordozókból származó üvegházhatású gázok (ÜHG) kibocsátásának csökkentéséhez.

A projekt elszámolható összköltsége 291 000 000,- Ft, amelyből a Szent Isván tér 7. szám alatti épület fejlesztésére fordított összeg 189 millió Ft, a Szabadság tér 9. szám alatti önkormányztai épület fejlesztésére fordított összeg 102 millió Ft volt.

Akadálymentesítés a békéscsabai Polgármesteri Hivatalban (Fotó: Máthé Csongor)


Békéscsaba, Szent István tér 7. szám alatti épület:
A Szent István tér 7. szám alatti épület kivitelezésének a befejezési határideje 2020. május 11. volt. A kivitelező a szerződésben vállaltakat határidőre teljesítette. Az épület műemléki védettség alatt áll. A beruházás során a zárófödémek utólagos hőszigetelése és a központi fűtésrendszer korszerűsítése is megvalósult. A projekt tervezése során az épületben projektarányos akadálymentesítés követelményeinek is meg kívántunk felelni, ezért rehabilitációs szakmérnököt is bevontunk a munkálatokba.
A projekt megújuló energia hasznosító rendszer (HMKE) kiépítését tartalmazta.

 

 

 

 

 

 

 

Családsegítő Központ épülete (Fotó: Máthé Csongor)


Békéscsaba, Szabadság tér 9. szám alatti épület:
A Szabadság tér 9. száma alatti épület kivitelezésének a befejezési határideje 2020. július 30. volt. A kivitelező a szerződésben vállaltakat határidőre teljesítette.A fejlesztés során a homlokzat utólagos hőszigetelése, a zárófödém utólagos hő-, és vízszigetelése, a központi fűtésrendszer korszerűsítése, valamint a homlokzati nyílászárók cseréje/korszerűsítése is megvalósult. A projektarányos akadálymentesítés magába foglalta az akadálymentes bejárat kialakítását, valamint az akadálymentes WC kialakítását is.
A projekt megújuló energia hasznosító rendszer (HMKE) kiépítését tartalmazza.


A projekt kedvezményezettje mindkét épület esetében Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata. A tervezés és megvalósítás során a környezetvédelmi és esélyegyenlőségi jogszabályok maradéktalanul betartásra kerültek. Kedvezményezett vállalta a projekt 5 éves fenntartási kötelezettségét.     

 

További információ kérhető:Békéscsabai Városfejlesztési Nonprofit Kft.
Telefon: 06 +36/66/241-791
E-mail: bcsvarosfejlesztes@bcsvarosfejlesztes.hu

 

                                     

 

 

 

 

 

További programok »

FEL