Befejeződött a CsabaPark építésének második üteme

2019. szeptember 18. 16:39 | Sipos Gábor

A 43 hektáros természetvédelmi területen található CsabaPark két új épülettel és fesztiválhelyszínnel is gazdagodott. A második ütem elkészültével átadták a Bormúzeum és a Pálinkamúzeum épületét is.

A második ütem három fő eleme a két új épület, mint virtuális kiállító- és rendezvényhelyszín, illetve a külső terület volt. A Körte sori épület Stark Adolf munkásságának elismeréseként kívánja bemutatni a szőlőtermesztés, a borkészítés hagyományait, azok eszközeit, az ehhez kapcsolódó folyamatokat és leírásokat. A másik épületben virtuális pálinka-kiállításon vehet részt az érdeklődő, de ez a helyszín egy 200 fő feletti rendezvény lebonyolítására is alkalmas.

- A pályázat sikeres volt, a város egy 1 milliárd 60 millió forint összegű vissza nem térítendő támogatásban részesült. A CsabaParkban az egyik legfontosabb célkitűzés a hagyomány és a gasztronómia ötvözése, így a célunk az volt ezzel a pályázattal is, hogy a gasztroturizmus fejlődhessen, valóban egy komplex turisztikai fejlesztés valósulhasson meg a CsabaPark területén – mondta dr. Sódar Anita, a Békéscsabai Városfejlesztési Nonprofit Kft. ügyvezetője.

 

 

A fesztiválhelyszín külső elemekkel is bővült, a második ütemben 15 ezer négyzetméternyi térburkolatot, 180 új parkolót alakítottak ki. Rengeteg kültéri bútort helyeztek el, valamint nagy mennyiségben fákat, bokrokat és növényeket is telepítettek, de elkészült egy nagyméretű, csapadékelvezetéssel rendelkező fesztiváltér is.

Hanó Miklós kiemelte: a CsabaPark egy pihenő- és gasztropark, ami alkalmas a nagyfesztiválok, például a kolbászfesztivál vagy esetleg újra a sörfesztivál megrendezésére.

– Erre készült egy nagy rendezvénytér, ahová a megvásárolt 5000 négyzetméteres sátor is felállítható – mondta a fejlesztésért felelős alpolgármester.

 

 

A Körte sor felöl, a Bormúzeum épületében büfé és kiszolgálóhelyiségek várják az arrajárókat.

– A CsabaPark egy lehetőség arra, hogy a turizmus terén Békéscsaba rajta legyen a térképen, tehát sok lehetőséget rejt. Ha jól gazdálkodunk, akkor biztos, hogy sok szolgáltatást tud nyújtani a csabaiaknak, a város környékieknek és a távolabbról érkezőknek is – hangsúlyozta Herczeg Tamás országgyűlési képviselő.

A CsabaPark fejlesztése a harmadik ütemmel folytatódik. A tervek szerint megépítenek egy 4 kilométer hosszú futópályát, több tematikus játszóteret és a Körte sori dombra egy különleges csúszdapark létrehozása is tervben van.

 

 

A beruházás a TOP-6.1.4-15-BC1-2016-00001 a "CsabaPark fesztiválhelyszín komplex fejlesztése" projektben valósult meg. 

 

 

 

 

 

Galéria

FEL