Befejeződött a CsabaPark III. ütemének fejlesztése - sajtóközlemény

2020. szeptember 22. 10:08 | behir

Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata mintegy 740 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesült a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében.

A CsabaPark és környezete fejlesztése a „Zöld város kialakítása” című pályázat célja olyan tájépítészeti beruházás megvalósítása és zöld-infrastruktúra fejlesztése, amelyben a projekthez kapcsolódó létesítmények javítják a települések általános környezeti állapotát, és segítik a település fenntartható fejlődési pályára állítását.

A projekt keretében megvalósított főbb elemek:

Volt Trófea szálló épületének felújítása (Trófea szolgáltatóház kialakítása)

A volt Trófea szálló épületében a CsabaPark rendezvényeinek szervezéséhez, a park irányításához szükséges irodákat, a látogatók részére fogadóhelyet, a rendezvények tartásához szükséges előadótermet, illetve melegítőkonyhát alakítottak ki. A felújítás során a volt szálló külső-belső felújítása (tetőcsere, belső helyiségek átalakítása, világítás korszerűsítés), fűtés-korszerűsítés, valamint a szálló környezetének rendezése történt meg.

Rekortán futópálya-burkolat

A parkerdő területén egy 2570 méter hosszúságú, gumiburkolattal ellátott korszerű futópályát alakítottak ki. A rekortán futópályát a parkerdő területén, az erdő nyiladékait követve, öntött gumiburkolattal építették meg. A rugalmas gumiburkolatnak köszönhetően a felületen történő futás könnyebb és nem terheli az ízületeket, ami miatt már most nagyon kedvelt a futópálya.

Csabai kolbász tematikus élménypark kialakítása

A korábbi fejlesztésben kialakított „Óriások konyhája” tematikus játszótér méltó folytatásaként egy, a Csabai kolbászhoz kapcsolható, tematikus elemeket felvonultató játszótér készült a szánkódomb melletti üres területen. A játszóeszközök elemei a korábbi tematikus játszótérhez hasonlóan a gasztronómiát helyezik az előtérbe.

Sétányok, tematikus sétautak, stég, híd

A park területén a Körte sori oldalt, valamint a Gyulai úti oldalt sétautakat kötötték össze. A sétautakat fakivágás nélkül, a meglévő nyiladékokat követve építették, szórt mulcs-borítással, csak természetes anyagok felhasználásával. A korábban kialakított erdei tó környékén térvilágítással ellátott, szilárd burkolatú sétány épült, amely mellett egy stéget is kialakítottak, illetve a tóban elhelyezkedő sziget megközelítésére egy fahíd szolgál.

Utcabútorok kihelyezése, zöldfelület megújítása, beteg fák eltávolítása

A forgalmas útszakaszok határára védő cserjesávot telepítettek, valamint az attrakciók környezetében a teljes zöldfelület rendezése megtörtént. Ezen elemhez kapcsolódóan utcabútorokat helyeztek ki, valamint megtörtént a bemutatóhelyek és – a korábbi ütemben megkezdett – tűzrakóhelyek további helyekkel való bővítése.

A Lencsési lakótelep tereinek megújítása

Hasonló fejlesztésekkel újult meg a Szabó Pál téri zöldterület, a játszótér, valamint a Haán Lajos tér is. Az említett két területen megtörtént a zöldfelületek teljes megújítása, az utcabútorok kihelyezése, a meglévő játszótér, fitneszpark bővítése és sétányok, pihenőhelyek kialakítása.

A fejlesztésekről további
információ kérhető:                                                                            bcsvarosfejlesztes@bcsvarosfejlesztes.hu

További programok »

FEL