Beázik az iskola

2016. február 12. 09:21 | Balázs Anett

Beázik a tető az Erzsébethelyi Általános Iskola Madách utcai épületében. A tanítást nem akadályozza a vizesedés, de a tetőtéri irodákban és a tanári szobában megesett, hogy eláztak az iratok. Az intézményellátó centrum feladata a karbantartás, ám addig, amíg nem születik döntés a költségvetésről, addig el sem kezdhetnék a javítási munkálatokat.

Jelenleg éppen nem csöpög a víz, ám a plafonon jól látszanak a beázás jelei. Az intézményben tányérokkal, textillel és műanyag vödörrel próbálják megakadályozni, hogy a mostanában gyakori esőzések miatt bejutott víz még nagyobb károkat okozzon. A problémák két-három éve kezdődtek, azonban az esős időjárás miatt rosszabbodott a helyzet.
– Sajnos olyan is előfordult, hogy a kolléganőm arra jött be hétfő reggel, hogy az asztalon hagyott iratok vizesek lettek, eláztak, úgyhogy át is rendeztük a gazdasági helyiséget amiatt, hogy ne történjen meg ez még egyszer – közölte Kucseráné Szabó Mária intézményvezető.
Az iskola a Békéscsabai Intézményellátó Centrum fenntartása alatt működik. A centrum igazgatója elmondta, a kiküldött szakértők már felmérték a káresetet, azonban amíg a város ez évi költségvetése nem készül el, addig hivatalosan nem kezdhetnének hozzá a javítási munkálatokhoz.
– Elméletileg ezt meg kellene várnunk. Viszont az Erzsébethelyi Általános Iskolában a jelenlegi helyzet miatt olyan súlyos a beázás, hogy azonnal kénytelenek vagyunk elkezdeni elhárítani a problémát, majd utólag a pénzügyi bizottság illetve a közgyűlés jóváhagyásával ezt a finanszírozási oldalát rendezzük – árulta el Uhljar Erik, a Békéscsabai Intézményellátó Centrum igazgatója.
A tetőszerkezet szigetelésének javítása előzetes becslés alapján két-három millió forintba fog kerülni.

 

További programok »

FEL