Bátonyi Gábor emléke előtt tiszteleg a Békéscsabai Nemzetközi Kutyakiállítás

2024. április 2. 17:22 | behir.hu

A Békéscsabai Ifjúsági és Sportkutyás Egyesület a tavaly, sajnálatosan fiatalon, 47 éves korában elhunyt néhai elnöke, Bátonyi Gábor emléke előtt tiszteleg az április 5–7. között megrendezendő Békéscsabai Nemzetközi Kutyakiállítással – tájékoztatott Fehér Bettina, az egyesület elnöke.

Bátonyi Gábor több mint két évtizedig mozgatórugója, meghatározó alakja volt a Békés vármegyei kutyás társadalomnak, illetve a Békéscsabai Ifjúsági és Sportkutyás Egyesületnek. 2016-tól halálig pedig elnökként vezette, felvirágoztatta a soraiban mintegy 50 tagot számláló szervezetet. Elhivatott, lelkiismeretes, önzetlen, áldozatos munkájának köszönhetően 2016-tól Békéscsaba rendre európai színvonalú nemzetközi kutyakiállítások (CACIB) házigazdája lehetett. Távozásával fájdalmas űrt hagyott nemcsak szerettei, de a kutyás társadalom tagjai szívében is. Bátonyi Gábor hitte és vallotta Roger Andrew Caras amerikai természettudós és állatvédő aktivista örökbecsű szavait, miszerint: „A kutyák nem a teljes életünk, de ők teszik teljessé az életünket.”

A Békéscsabai Ifjúsági és Sportkutyás Egyesület éppen ezért az idei, Békéscsabai Nemzetközi Kutyakiállítással Bátonyi Gábor emléke előtt tiszteleg – tudatta Fehér Bettina. A Békéscsabai Ifjúsági és Sportkutyás Egyesület elnöke elmondta: a Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesületeinek Szövetségével (MEOESZ) közösen április 5-7. között a CsabaParkban megrendezendő rangos seregszemlére 13 országból, 100 körüli fajta 1500 törzskönyves, négylábú képviselőjét várják a szervezők. Többek között Csehországból, az Amerikai Egyesült Államokból, Kanadából, Oroszországból, Szlovákiából, Romániából, Olaszországból, Lengyelországból, Ausztriából, Szerbiából, Ukrajnából, Németországból, Litvániából érkeznek kutyák és gazdáik a békési vármegyeszékhelyre. A bírói gárda is nemzetközi, hiszen a hazai küllembírók mellett szerbiai, szlovéniai, romániai, osztrák, de még San Marinó-i szakember is mustrálja majd a négylábú kedvenceket Békéscsabán. Vasárnap a Körös Mentőcsoport. illetve az orosházi Földön-Égen Mentőcsoport is bemutatkozik, a kiállítás mindhárom napon 10 órától nyitja meg kapuit a látogatók előtt.

A korábbi esztendők hagyományait követve, vasárnap egy jótékonysági, jószolgálati elemmel színesítik a programot a szervezők. A „Hobbikutya szépségverseny a gyermekekért” elnevezésű rendezvény nevezési díjaiból befolyó összeggel idén a Békés Vármegyei Központi Kórház Dr. Réthy Pál Tagkórháza Gyermekosztályát támogatják. Erre a programra törzskönyv nélküli fajtatiszta, valamint keverék kutyákkal egyaránt lehet nevezni.

További programok »

Itthon

Feri és a kutyák

Egy nagyon bájos mini riportfilmet készített a közelmúltban a Duna TV a békéscsabai Zuh Ferenccel (Sic! – általában a fővárosban ezt a vezetéknevet német kiejtéssel mondják; lehet, hogy nekik van igazuk); tehát Such Ferenc mesélt a kezdetektől (is).
15:47
FEL