Bartókos növendékek közös koncertje a Békés Megyei Szimfonikus Zenekarral

2024. április 22. 17:25 | Fajó Attila

Közös koncertet adtak a Bartók Béla Művészeti Szakgimnázium növendékei és a Békés Megyei Szimfonikus Zenekar a Csabagyöngye Kulturális Központban. A koncerten tehetségüket, tudásukat szólistaként, szimfonikus zenekari kísérettel mutathatták be a zeneiskola tanulói.

– A koncert célja tulajdonképpen pedagógiai, hiszen fellépési lehetőséget biztosítunk a kiemelkedően tehetséges diákoknak, akiknek zenetanárai nagyrészt a szimfonikus zenekar tagjai is. Továbbá fontos, hogy a klasszikus zenei nevelést népszerűsítsük, ezzel az immár negyedik alkalommal megrendezett koncertkülönlegességgel – mondta el Uhrin Viktor, a Békés Megyei Szimfonikus Zenekar művészeti vezetője.

A fellépő diákok többségének már kicsiny gyermekkora óta meghatározó részt képez életében a zene. Gulyás Réka Tímea  Haydn D-dúr zongoraversenyének első tételét adta elő a színpadon. Mint mondta, édesanyjának köszönheti, hogy a zongora mellett döntött.

– Amikor kicsi voltam, zongorán kezdtem pötyögni az óvodás dalaimat, egy kézzel, hüvelykujjal. Amikor anyukámék meghallották, hogy az óvodás dalaimat játszogatom, úgy döntöttek, hogy beíratnak a zeneiskolába – mesélte el a Bartók növendéke. 

A diákság számára ingyenessé tették a koncertet  – jegyezte meg Uhrin Viktor. A következő ilyen lehetőség, ahol a tehetséggondozás kerül a középpontba, előreláthatólag két év múlva lesz. 

Galéria

További programok »

Kultúra

Kamarakiállítás Gyóni Géza munkásságáról

A Munkácsy Mihály Múzeum legújabb időszaki kiállítása a Békéscsabához szorosan kötődő Gyóni Géza munkásságát a költő személyes tárgyai mellett korabeli dokumentumok és fényképritkaságok segítségével mutatja be a látogatóközönségnek. 
2024. május 29. 17:08
FEL