Barátság és szeretet – meserajz pályázatot díjaztak a Jókai színházban

A Békéscsabai Jókai Színházban már hagyomány, hogy a mesebemutatókhoz kapcsolódva játékra, alkotásra hívják a gyerekeket. A Showkirálynő című zenés mesejáték közönségét arra kérték, hogy „társuljanak” a történet főhőséhez, Gerdához, barangoljanak vele a mese világában és készítsenek olyan alkotásokat, amelyek a barátságot és a szeretetet jelképezik.

Több mint 100 alkotás érkezett az alkotópályázatra a megye több településéről. A gyerekek mind látták a mesejátékot, melynek középpontjában két gyermek: Kay és Gerda barátsága áll, amit a gyönyörű, de jégszívű SHÓwkirálynő lerombol. Gerda azonban elhatározza, hogy visszahozza barátját a valódi értékek közé, és elég bátor ahhoz, hogy megmentse a fiút.

 

I. helyezett: Sajti Éva Sarkadi Általános Iskola 2.C – a kép címe: Barátság-szigetem
Fotó: Kugyelka Attila

 

A barátságról és szeretetről szóló alkotásokat szakmai zsűri értékelte és kiválasztotta a három legjobb, illetve a három különdíjas alkotást. A Jókai színház aulájában tartott eredményhirdetésen a díjazott műveket készítő gyerekeket oklevéllel és apró ajándékkal jutalmazták. Ezt követően Gerdával, azaz Kerek Vivien színésznővel lehetett fényképezkedni.

 

 

Eredmények:

I. helyezett: Sajti Éva

II. helyezett: Rajki-Tóth Lili Ágnes

III. helyezett: Szabó Petra

Különdíjasok: Ollári Anna, Csikós Lili, Kovács Dorka

 

Megosztás:

Címke: , , , ,