Baran Ádám: Ez a siker már bearanyozza a szezont

2019. február 16. 18:53 | Kovács Dávid

Mint ahogy arról beszámoltunk a Swietelsky-Békéscsaba együttese kiharcolta a legjobb négy közé jutást a női röplabda CEV Kupában, de a csabai csapat már a következő feladatra, a vasárnapi Magyar Kupa-döntőre készül. Baran Ádám klubelnök szerint az a nemzetközi siker már bearanyozza ezt a szezont, de azon dolgoznak, hogy az erre az idényre kitűzött további célokat is elérjék.

 

- A hazai, 3-2-es győzelem után idegenben is sikerült legyőzni a Saint Raphael gárdáját. Milyen volt ez a második mérkőzés? Milyen volt megélni klubelnökként ezt a továbbjutást?

- Már az utazás alatt is láttam az elszánt tekinteteket a csapat és a stáb tagjain, láttam, hogy mindenki nagyon akarja ezt a sikert. Mindenki tisztában volt azzal, hogy egy sporttörténelmi tett lehetősége van előttünk és ennek megfelelően küzdött a csapat. Le a kalappal előttük, hiszen ez a francia gárda egy nagyon jó csapat, amelyik hazai pályán ki akarta harcolni legalább az aranyszettet. Ennek ellenére álltuk a sarat és fokozatosan felőröltük őket, magabiztosan játszottunk és a legnehezebb szituációkban is koncentráltunk. Mindig volt olyan játékos, aki a csapat élére állt, igazi csapatmunka volt. Ahogy lepattant az utolsó labda, akkor szabadultak fel az érzések, bár még lassan dolgozzuk fel, hogy milyen tettet hajtottunk végre. Ez a siker nemcsak a klubnak, a városnak, hanem az egész magyar röplabdázásnak és a magyar sportnak is hatalmas dicsőség. Nagyon büszkék vagyunk erre, de innentől kezdve már a vasárnapi Magyar Kupa-döntőre fókuszálunk, hiszen újabb fontos összecsapás vár ránk. Ez a továbbjutás már bearanyozza ezt a szezont, de még nagyon komoly terveink vannak és minden sorozatban, amelyben még állunk, szeretnénk elérni a céljainkat.

 

- A mérkőzés előtt a stáb tagjai tettek egy fogadalmat. A 3-0-s győzelem után nem volt más hátra, mint eleget tenni ennek a kihívásnak. Milyen volt a mérkőzés utáni csobbanás?

- A klubvezetés és a szakmai stáb tette egy fogadalmat, mely szerint ha továbbjut a csapat, akkor megmártózunk a nem túl meleg, 13-14 fokos Földközi-tengerben. És szavatartó emberek lévén az éjszaka folyamán ezt meg is tettük és meg is örökítettük ezeket a pillanatokat. Napközben még 18-20 fokos a víz, ez éjszakára lehűl, úgyhogy nem volt a legmelegebb, de úgy gondolom, hogy ennek a sikernek emléket állítottunk, és amit megígértünk, azt teljesítettük.

 

- Újabb mérföldkőhöz érkezett a klub, hiszen története legjobb nemzetközi szereplése ez a CEV Kupa-elődöntő. Az egyesületnek van még nagy álma, amelyet nem teljesített, ez pedig a Bajnokok Ligája-csoportkörös szereplés. Melyek a tervek a közeljövőre nézve?

- Évről évre magasra tesszük a mércét. Egy kiesés ellen harcoló klubként indultunk, akkor az is elképzelhetetlennek tűnt, hogy érmet nyerjünk a bajnokságban. De aztán jöttek a bajnoki címek és ekkor azt vállaltuk, hogy nemzetközi porondon is eredményes egyesületet építünk. Akkor nagyon sokan megmosolyogták ezeket a terveket. Azzal, hogy most a CEV Kupában a legjobb négy közé jutottunk, ezzel egy nagyon komoly mérföldkőhöz értünk és természetesen a Bajnokok Ligája egy álom, de látni kell azt is, hogy ehhez még rengeteget kell dolgozni, legfőképpen a klub financiális helyzetét kell megerősíteni, hiszen a CEV Kupa mezőnyében az ellenfeleink a mi költségvetésünk többszöröséből gazdálkodnak. Egy darabig el lehet tüntetni ezeket a különbségeket tudatos menedzsmenttel és szakmai munkával, de egy szint után nagyon fontos, hogy megfelelő hátterünk legyen. Azon dolgozunk, hogy ezt megteremtsük és hiszünk abban, hogy a BRSE hamarosan a Bajnokok Ligájában is letegye a névjegyét.

További programok »

FEL