Balesetek és ittas vezetés a vármegyei közutakon

2023. február 1. 11:54 | behir.hu

Mezőkovácsházán és Eleken balesetnél helyszíneltek, Gyulán és Medgyesbodzáson bűncselekmény gyanúja miatt intézkedtek a rendőrök.

Békés vármegyében 2023. január 31-én két személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetről értesítették a rendőrséget. Mezőkovácsháza külterületén 5 óra 15 perc körül egy személygépkocsi vezetője lesodródott az útról és fának csapódott. A mentők a battonyai autóst súlyos sérüléssel vitték kórházba. Eleken, a Gyulai úton 11 óra körül egy személyautó elsodort egy kerékpárral közlekedő nőt. A balesetben a biciklis nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett.

Ittas járművezetés gyanúja miatt intézkedtek a rendőrök 2023. január 31-én 20 óra előtt néhány perccel Gyulán, a Galamb utcában. Egy személygépkocsi vezetőjénél alkoholfogyasztást jelzett a szonda. A 33 éves taktaházi férfit a rendőrjárőrök előállították a Gyulai Rendőrkapitányságra, ahol a további két légalkoholmérés is megerősítette az ittasság gyanúját. Egy órával később Medgyesbodzáson, a Hunyadi utcában ellenőriztek a Mezőkovácsházi Rendőrkapitányság rendőrei egy 76 éves medgyesbodzási autóst, akinél szintén pozitív lett mindhárom mérés eredménye. A rendőrség munkatársai mindkét esetben büntetőfeljelentést tettek a járművezetők ellen.

További programok »

Itthon

Fiktív vevőkkel trükköztek a gépjárműalkatrész-kereskedők

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a gépjármű-alkatrészek kereskedelmét ellenőrizve olyan fiktív vásárlókra bukkant, akik adatait csak a számlázás miatt hozták létre. Az ilyen adásvételek azonban az eladók felelősségét is felvetik. A jelenség visszaszorítására a NAV folyamatosan ellenőrzi a gépjármű-alkatrészek nagykereskedelmét.
2023. március 21. 18:55
FEL