Balázs Pali jubileumot ünnepel

2016. május 22. 11:40 | Mikóczy Erika

Balázs Pali idén ünnepli zenei pályafutásának 20 éves jubileumát. Az évet egy új klippel indította: Veled megtalálom a boldogságot címmel, márciusban új albuma jelent meg 20 év romantika címmel, és önéletrajzi könyve is készül. Az elmúlt húsz évről 7.Tv stúdiójában beszélt.

– Hogyan kezdődött ez a húszéves történet?

– A középiskolában, 1983-84 táján, egy amatőr rock zenekarban indult a zenei pályafutásom Telekgerendáson. Pár év múlva a zenekar tagjai – az én kivételemmel – bevonultak katonának. Döntenem kellett, hogyan tovább, úgy határoztam, hogy folytatom a zenetanulást, a zenélést. 1989-ben kezdtem szórakoztató zenészként a csabai Halász csárdában dolgozni, aztán hat éven keresztül játszottam Békéscsabán, Békés megyében, a Balatonon és Norvégiában is.

– Húsz éve, 1996-ban jelent meg az első, magánkiadású kazettája.  

– A Fiume Hotel sörözőjében zenéltem, és azokból a dalokból készítettem két kazettát, amelyek népszerűek voltak a vendégek körében. Ezek nem várt sikert hoztak, a dalokat a kívánságműsorokban is kérték. A zenekarommal koncertezni kezdtünk, körbejártuk a megyét. Erőt adott, hogy folyamatosan éreztem a közönség szeretetét.

– A kilencvenes évek végén nagy lépésre szánta el magát. Mi volt ez?

– 1999-ben kaptam egy öt évre szóló lemezszerződést egy, a világ élvonalába tartozó magyarországi cégtől. Onnantól kezdve még jobban felgyorsultak az események. Felköltöztem Budapestre, lemezem jelent meg, amely hamarosan arany- majd platinalemez lett. 2000-ben új dalokkal jött ki a Nem adom kölcsön a szívem című lemezem, és abban az évben ebből adtak el a legtöbbet. Azóta szinte minden évben új lemezzel jelentkezem. 

– Húsz év, tizennégy lemez, készül az életrajzi könyve és ma is tömegek vannak a koncertjein. Mi a titka?

– Hitelesnek kell lenni. Én Telekgerendáson nőttem fel, onnan hoztam valamit, ami egy kis településre jellemző minden szépségével és nehézségével. Az az életfelfogás, amit a szüleimtől kaptam, mai napig meghatározó számomra. Nekem igen hosszú volt a sikerhez vezető út, amelynek során nagyon fontos volt, hogy minden apróságnak tudtam örülni. Vannak olyan előadók, akik folyton a médiában szerepelnek. Én évekkel ezelőtt úgy döntöttem, nem veszek részt olyanban, ami számomra vállalhatatlan, inkább csak dolgozom. 2013-ban elindult a Zenés randevú című műsorom a Muzsika tévén, ezt szívesen vezetem, szívesen koncertezek, szívesen írok dalokat, és nagyon-nagyon szívesen találkozom a közönséggel. A könyvre régóta szerettek volna rábeszélni, korábban még nem álltam készen rá. Most, a húszéves jubileum kapcsán úgy éreztem, eljött az ideje, hogy összefoglaljam, mi történt velem.

További programok »

FEL