Bábművészeti világtalálkozó és nyitogató a Napsugár bábszínház új épületében

2023. május 27. 15:43 | Kovács Andrea

A pénteki ünnepélyes átadó után, szombaton a nagyközönség számára is kinyitotta kapuit a Békéscsabai Napsugár Bábszínház új épülete. A Korzó térről induló menetszínházzal a már hagyományos bábművészeti világtalálkozó is elkezdődött

A 10. Színházi Olimpia részeként mintegy 30-35 előadás érkezik az elkövetkezendő egy hónapban Békéscsabára, és akik nálunk játszanak, azok Szegeden és Kecskeméten is megfordulnak majd. Csehek, norvégok, angolok és még számos nemzet művészei érkeznek ide színes műsorkínálattal. Sok bel- és kültéri előadás lesz, és a gyermekelőadások mellett felnőtteknek szóló darabokat is láthat majd a közönség. A Színházi Olimpia június 30-áig tart, akkor lesz egy nagy záróünnepség az összes bábszínház segítségével a Magyar Zene házában.

 

 

– A bábszínházi világtalálkozóval egyidőben a Napsugár bábszínház új helyét is bemutatjuk a nagyközönségnek. A gólyalábas menetszínház a  kimondottan utcai bábszínházra specializálódott csehországi Art Prom társulat közreműködésével érkezett a bábszínházhoz. Közben mi előkészítettükt a Beliczay-kertet arra, hogy a legkisebb gyerekek tudjanak játszani, illetve eljött hozzánk Kovács Géza, aki Vásártér című előadásával szórakoztatta a legkisebbeket.  Szombaton előadásokkal és kulisszajárással vártuk a látogatókat, ez utóbbin a Békéscsabai Napsugár Bábszínház új épületével is megismerkedhetnek az érdeklődők – tájékoztatott Lenkefi Zoltán, hozzátéve, hogy programjaik holnap, a gyereknapon is folytatódnak. 

 

 

Matajsz Valéria lányával, vejével és két unokájával érkezett a bábszínházi nyitogatóra és kérdésünkre elmondta, rendszeresen járnak babaszínházba, de most az előadásokon túl az új épületre is kíváncsiak voltak.

Galéria

További programok »

Kultúra

Szeptember utolsó hétvégéjén ismét „muzsikál” az erdő Gyulán is

A „Muzsikál az erdő” rendezvénysorozat 2023-ban a 20. évfordulóját ünnepli. Ebből az alkalomból szeptember 29. és október 1. között országszerte természetismereti sétákkal, zenei élményekkel várják a szervezők az érdeklődőket. A gyulai programok az Almásy-kastélyban, a Mályvádi-erdőben és Városerdőn, míg a határ másik oldalán Nagyváradon zajlanak majd.
2023. szeptember 26. 18:20
FEL