Az ütemezés szerint halad az útfejlesztés Békéscsabán

2022. június 5. 10:51 | behir

Továbbra is a tervezett ütemnek megfelelően haladnak a békéscsabai útfejlesztési program kivitelezési munkálatai.

Magyarország Kormánya a Modern Városok Program keretében 7 038 999 000 Ft összegű támogatást biztosított a békéscsabai útfejlesztési célok előkészítésére és megvalósítására.

A támogatási összeg elsősorban belterületi, szilárd burkolattal nem rendelkező utcák útépítésére használható fel, de a városnak lehetősége van a támogatási összeg egy részét útfelújítási munkák (elavult aszfalburkolat cseréje) elvégzésére fordítani.

A támogatási összeg felhasználásával az önkormányzat célja, annak a fejlesztési programnak a folytatása, amely a XXI. századhoz méltó városi úthálózat kialakításához vezet, és az eredménye nyomán a lakossági, kommunális igények kielégítése mellett elmondható lesz, hogy Békéscsaba városa megfelel a modern társadalmi elvárásoknak.

Az útfelújítások esetében 2022. június 2. napján megkezdődtek a műszaki átadás-átvételi eljárások. Az útépítési munkálatok is ütemesen haladnak.

A fejlesztési program jelenlegi állása:

 

1.Útépítés I. ütem (45 utca/szakasz):

A kivitelezési munkák keretében 37 utcában elkészült az útépítmény, valamint a beruházással érintett területeken a tereprendezés is megtörtént. A kivitelező hamarosan meg fogja kezdeni a tereprendezést további 4 utcában. Útpadka építés 3 utcában, útalap építés 1 (Nádas) utcában folyik.

 

2. Útfelújítás (63 utca/szakasz)

Az útfelújítási munkákkal mind a 63 utcában elkészültek, rész műszaki átadás-átvételi eljárás már 34 utcában megtörtént. További 29 utcában 2022. június 2-án kezdődnek meg a műszaki átadás-átvételi eljárások.

 

3. Útépítés II. ütem (38 utca/szakasz):

A kivitelezési munkálatok 25 utcában megkezdődtek, 10 utcában vízvezeték rekonstrukciós munkálatokkal készültek el, viszont 15 utcában már az útalapépítés van folyamatban.

Az útépítéssel érintett utcákban a kivitelezési munkák megkezdése folyamatosan történik. A munkálatok a tervezett ütemnek megfelelően haladnak.

 

Felhívjuk a Tisztelt Lakosok szíves figyelmét a fejlesztéssel érintett területeken a munkagépek jelenlétére, valamint arra is, hogy a közúti forgalomban az építési anyagok beszállítása miatt a tehergépjármű forgalom megnövekedésére is számítani kell.

Kérjük a közúton közlekedőket, vezessenek óvatosabban és figyelmesebben, vegyék figyelembe a kihelyezett közúti táblák utasításait.

Kérjük az érintettek türelmét és megértését.

A projekt a Modern Városok Program keretében valósul meg.

További információ kérhető a projekt lebonyolítójától: Békéscsabai Városfejlesztési Nonprofit Kft.

Tel.: 06 +36-66/241-791, e-mail: bcsvarosfejlesztes@bcsvarosfejlesztes.hu

A projektről bővebb információt a https://utfejlesztesbekescsaba.hu weboldalon olvashatnak.

További programok »

FEL