Az ünnepi időszakban megnövekszik az adathalász-bűncselekmények száma

2022. december 19. 06:28 | behir.hu

Az Adatvédelmi Szakmai Egyesület közleménye.

– Az okos kütyüjeink önálló életet élnek és nemcsak minket szolgálnak, hanem számos új leskelődőt, hallgatózót is hozhatnak a nyakunkba.
Ezek az eszközök egy összekapcsolt rendszert alkotnak, melyben egyrészt kapcsolatot teremtenek egymással, másrészt adatokat adnak-vesznek, miközben számos kockázatot hordoznak. Tisztában kell lennünk azzal, hogy melyek ezek a kockázatok és hogyan kezeljük ezeket, ha nem akarunk pórul járni – olvasható a közleményben.

A magánszféránk védelme érdekében használjunk hosszú jelszavakat és amennyiben lehetséges, akkor két- vagy többfaktoros hitelesítést. Minden eszköz esetében különböző jelszót használjunk, továbbá ne csak engedélyezzük a frissítési értesítéseket, hanem hagyjuk is a rendszeres frissítést.

A routerünkön konfiguráljunk több hálózatot és az okos eszközeinket külön Wi-Fi hálózaton üzemeltessük. Ezen kívül korlátozzuk a routerhez hozzáférő eszközök számát és csak annyi eszközt engedélyezzünk, amennyink ténylegesen van és zárjuk ki az illetéktelen felhasználókat.

Az okos kütyük nem igazán ismerik, hogy mi az a privát szféra, vagy ha igen, akkor is meglehetősen lazán értelmezik annak határait. Ezért legyünk adatvédelmileg tudatosabbak és ismerjük meg, hogy az adatkezelők hogyan és mire használják fel az adatainkat.

Forrás: MTI

További programok »

Infotech

A fiatalok az egész világon nagyon hasonlóan használják a közösségi médiát

A közösségi média használatának társadalmi hatásai Közép-Ázsiában címmel rendeztek előadást és kerekasztal beszélgetést a Mathias Corvinus Collegium békéscsabai képzési központjában. Az MCC Ifjúságkutató Intézet a pakisztáni médiakutatót, Amna Zulfiqar adjunkust kérte fel az angol nyelvű előadásra.
2023. szeptember 20. 15:12
FEL