Az új szezonra készülnek a békési kézilabdázók

2022. augusztus 13. 10:13 | Papp Ádám Sándor

Gőzerővel készül a Békési FKC a férfi kézilabda NB I/B 2022/23-as idényére. Padla József csapata az előző szezonban a 4. helyen végzett.

Az alapozás július 18-án kezdődött meg a békési kézilabdázók számára. A sportolók az első hetekben napi 1-2 edzésen vettek részt, a hangsúly főként az erőnlét megszerzésén volt.

– A felkészülési időszakban szinte minden nap két edzésünk van, kivéve a szerdát, akkor pihenőnk, vagy rehabilitációnk van. Most még nagyobb hangsúlyt fektetünk a futásra és a kondícióra, de már kezdünk labdás feladatokat is csinálni – fogalmazott Haszilló Gergő.

A békési kézilabdázók hét hetes programot teljesítenek majd a felkészülési időszakban. A csapat több új játékossal erősített, valamint az utánpótlásból több fiatal kezdte meg a munkát a felnőtt együttesben. Padla József vezetőedző arról beszélt, hogy átalakított bajnokság elé néznek a 2022/23-as idényben.

– Összevonták a másodosztályt is, teljes, egész országot lefedő csapatok fogják alkotni. 16 együttes lesz a bajnokságban, amely során 15 mérkőzésünk lesz. Az első mérkőzésen az Eger ellen állunk ki, amely azért speciális, mert ők az elsőosztályban voltak tavaly. Most egy teljesen újjáalakult egyesületet próbálnak létrehozni, amely esélyes a visszajutásra. Egyből rangadóval kezdjük az új bajnoki idényt, hazai pályán szeretnénk mindenki ellen pontokat szerezni – hangsúlyozta a szakvezető.

A Békés augusztus ötödikén vívta első felkészülési mérkőzését, a ligában is konkurens DEAC együttese ellen. Padla József csapata további öt összecsapást tervezett a bajnoki rajt előtt.

További programok »

Sport

Másodjára is megrendezték a Diáksport Napot a Vízműben

A Békéscsabai Szakképzési Centrum Vásárhelyi Pál Technikum és Kollégium Jókai immár másodjára szervezett diáksport napot a megye székhelyhez tartozó kollégisták számára. A 8 városi kollégium csapata a tavalyi évhez hasonlóan 7 különböző sportágban száll szembe egymással.
17:20
FEL