Az ortodox húsvét miatt forgalomnövekedésre számít a román határrendészet

2021. április 25. 06:47 | behir

A közelgő ortodox húsvét miatt a következő napokban is a megszokottnál nagyobb forgalomra lehet számítani Románia határain, ezért a határátkelés gyorsítását célzó intézkedéseket léptettek életbe - közölte szombaton a román határrendőrség.

Románia lakosságának több mint 85 százaléka ortodox vallású, és április 25-én ünnepli a virágvasárnapot, május 2-án pedig Jézus feltámadását. Ebben az időszakban a Nyugaton dolgozó román állampolgárok tízezreit várják haza, és a megnövekedett kereslet miatt az áruforgalom is megnő, ezért főleg a román-magyar határon alakulhat ki torlódás.

A román határrendészet az ország más térségeiből is erősítést vezényelt a magyar határátkelőkhöz, és felkészült arra, hogy a forgalom függvényében további sávokat nyissanak meg. Ugyanakkor felkérte a Nyugatról érkezőket, hogy a magyar-román határon üzemelő tíz közúti határátkelő közül keressenek kevésbé forgalmasat.

A román határok felé utazók a www.politiadefrontiera.ro/ro/traficonline oldalon tájékozódhatnak arról, hogy mekkora várakozási időre kell számítaniuk a személyautósoknak, illetve kamionsofőröknek a kilépő, illetve belépő oldalon. A közlemény arra is figyelmezteti az utasokat, hogy a határellenőrzésen kívül a közegészségügyi hatóság által végzett járványügyi szűrés is időt vesz igénybe.

 

Forrás: MTI

További programok »

FEL