Az orosz hatóság körözte, a magyar rendőrök elfogták

2018. szeptember 20. 09:49 | behir

Vonattal akart Romániából Magyarországra utazni egy orosz állampolgár, aki ellen az orosz hatóság nemzetközi elfogatóparancsot adott ki. A 38 éves férfit Békés megyében, a lőkösházi vasúti határátkelőhelyen fogták el a rendőrök.

A Lőkösháza Határrendészeti Kirendeltség rendőrei 2018. szeptember 19-én elfogtak egy orosz állampolgárt. A férfi a lőkösházi vasúti határátkelőhelyen 14 óra 30 perckor belépésre jelentkező, Brassóból Budapestre tartó nemzetközi gyorsvonaton utazott. Ellenőrzésekor a határrendészek megállapították, hogy az orosz hatóság nemzetközi elfogatóparancsot adott ki ellene.

A körözési rendszerben a szökés veszélyére vonatkozó figyelmeztetés szerepelt, illetve az, hogy a férfinál fegyver lehet. Fegyvert nem, de kést, több mobiltelefont és nagy összegű készpénzt találtak nála. A rendőrök a 38 éves S. Vladimirt előállították a Lőkösháza Határrendészeti Kirendeltségre, majd elfogásáról értesítették az ORFK Nemzetközi Bűnügyi Együttműködési Központ SIRENE Irodáját. Az orosz férfit a Gyulai Rendőrkapitányság őrizetbe vette.

 

További programok »

Itthon

Kinek és hogyan jár az iskolakezdési támogatás?

A tanév kezdetéhez közeledve a sajtóban gyakran úgy hivatkoznak az iskolakezdési támogatásra, mint egy minden szülőnek alanyi jogon járó, cafeteriában igényelhető, adómentes pénzbeli támogatásra. Félinformációk helyett a MAZARS összegyűjtötte az ilyen kifizetésekre vonatkozó aktuális szabályokat.
11:20
FEL