Az oltási regisztráció eltörlését kérte a Magyar Orvosi Kamara

2021. december 10. 17:38 | behir.hu

A Magyar Orvosi Kamara (MOK) levélben kérte az operatív törzset, hogy szüntessék meg az oltási regisztrációt, és más lépésekkel is segítsék azokat a szülőket, akik szeretnénk beoltatni gyermeküket.

A kamara tagjai üdvözölték az 5-12 éves korosztály oltási lehetőségét, de elégedetlenek a nehézkes regisztrációval.

– Többgyermekes, informatikában járatlan családok esetén ez akár több órás folyamat is lehet új emailcímek regisztrálásával és adminisztrációval. Az oltási akcióhetek tapasztalatai is alátámasztják, hogy a regisztráció eltörlése rendkívül pozitív hatással van az oltási hajlandóságra, hiszen elhárul egy adminisztratív teher, akadály az oltások felvétele elől – olvasható a MOK közleményében, amelyben az előzetes regisztráció eltörlését kezdeményezték.

A MOK szerint a regisztráció hátráltatja a szervezést, az értesítési telefonszám vagy email cím megadása például az oltási időpontkérő oldalon is megvalósulhat. Mint írták, elég lenne a szülő címét megadni, hiszen amúgy sem jön oltással kapcsolatos levél a rendszerből.

A kamara szerint a TAJ-szám bekérése logikusabb lenne, hiszen úgy pontosabban összeköthetőek az adatok az időpontfoglalás vagy a háziorvosoknak átadott oltási listák elkészítése során, és nem kell adategyezéssel számolni.

Forrás: Magyar Orvosi Kamara

További programok »

FEL