Az MTK-t is megverte a BRSE csapata

2020. október 10. 19:39 | behir

Az MTK Budapest az Extraliga 2. fordulójában Budaörsön, zárt kapuk mögött fogadta a Swietelsky-Békéscsabai Röpladba SE-t.

MTK Budapest – Swietelsky-Békéscsabai Röplabda SE 0:3 (-22; - 26; -13)
Extraliga 2. forduló, Budaörs, zárt kapuk mögött. Vezette: Kiss Z., Soltész R.

MTK: Vezsenyi 9, Kilyénfalvi 5, Godó 11, Papp O. 9, Durst 1, Szerencsés-Miklai 11. Csere: Császár (liberó), Borsos, Lesi, Berkó, Petri.
Vezetőedző: Leiszt Máté

BRSE: Kosekova 1, Bezsonova 17, Vander Weide 17, Drpa 9, Zólyomi 4, Pekárik 10. Csere: Molcsányi (liberó), Cicic. Vezetőedző: Tóth Gábor

Az Extraliga 2. fordulójában az MTK ideiglenes, budaörsi otthonába látogatott, a szezont a Vasas elleni győzelemmel kezdő csapat. Az előző találkozóhoz képest két helyen változtatott Tóth Gábor vezetőedző. A kisebb húzódással bajlódó Glemboczki Zóra helyett Anastasyia Bezsonova kezdett, míg center poszton ezúttal Zólyomi Rebeka kapott bizalmat volt csapata ellen – olvasható a csapat közösségi oldalán.

A BRSE kétpontos vezetése után az MTK gyorsan egyenlített, majd néhány csabai hiba után már a fővárosiak vezettek. Tóth Gábor időkérését követően Marta Drpa mellé Bezsonova is felzárkózott a pontszerzésben. Az együttes, ha nem is zökkenőmentesen, de megnyerte az első játékrészt.

A második szett elején az MTK 8:4-es vezetésénél Tóth Gábor ismét időt kért, ezt követően valamelyest csökkent a differencia.

Újabb fordulat jött, megszilárdult  a csabai nyitásfogadás, amiből támadásban lehetett építkezni, így 14-nél egyenlő volt az állás. Nem adta olcsón a bőrét Leiszt Máté alakulata, újra átvette a vezetést. A hajrá nagy küzdelmet hozott, melyet nyitásrontások tarkítottak, végül a BRSE a harmadik szettlabdával élni tudott és hozta ezt az etapot is.

 

(Fotó: Kuti István)

(Fotó: Kuti István)

 

A harmadik játékrészt Lindsey Vander Weide nyitotta A csabaiak javuló szervái – a számos hiba ellenére – jelentős különbséget hoztak. A hajrában Zólyomi Rebeka növelte az előnyt, a találkozó végére pedig Marta Drpa tett pontot. Mindez azt jelenti, hogy a Swietelsky-Békéscsabai Röplabda SE két forduló után két győzelemmel várja a folytatást.

– Alapjaiban határozta meg az első két szett képét, hogy nem tudtuk az általam elvárt lendülettel kezdeni. Ennek ellenére megvan a három pont, viszont egyáltalán nem lehetünk elégedettek, ennél sokkal többet várok el a folytatásban – összegezte a mérkőzést Tóth Gábor.

 

Forrás: BRSE/facebook

 

Galéria

 

További programok »

FEL