Az év vármegyei könyvtárosait díjazták Békéscsabán

2023. december 4. 13:34 | Fajó Attila

A Békés Megyei Könyvtár és a Magyar Könyvtárosok Egyesületének Békés Megyei Szervezete könyvtárosoknak szóló szakmai napot tartott a Békés Megyei Könyvtárban. Az eseményen az éves munka elismeréséért járó díjakat is átadtak.

– "Az év könyvtárosa Békésben 2023" és "Az év KSZR könyvtárosa Békésben 2023" kitüntetések azoknak a szakembereknek járnak, akik az év során végzett munkájukkal, szakmai tevékenységükkel kivívják kollégáik, munkaadóik elismerését. Az első díjat 2012-ben alapították, míg a második 2015 óta létezik, és ítélik oda azon Békés vármegyei könyvtárosoknak, akik kis településeken ugyan, de a 'Könyvtári Szolgáltató Rendszer' szerves részeként, különféle programokkal és közművelődési tevékenységgel munkálkodnak a lakosság kulturális életének színesítésén és felpezsdítésén – mondta el a hétfő díjátadó rendezvénynek otthont adó Békés Megyei Könyvtár igazgatója, Juhász Zoltán.

Dézsi János, a Magyar Könyvtárosok Egyesületének Békés Megyei Szervezetének elnöke úgy nyilatkozott, hogy a szakmai nap mellett – amely egyértelműen a kollégák kapcsolattartását, eszmecseréjét, közösségépítését és a saját tapasztalatok megosztását szolgálja – a most megejtett díjátadóval is értékelni kívánják a szakma kiválóságait. 

Idén Benkóné Tóth Edit, a BMK munkatársa nyerte el "Az év könyvtárosa Békésben 2023" címet, "Az év KSZR könyvtárosa"  pedig a kétegyházi Purecéné Lengyel Mária lett.

Galéria

További programok »

FEL