Az év első kézilabda derbijén győzött a papírforma

2016. január 3. 19:57 | behir.hu

Hiába volt a hosszabb szünet az NB I-es női kézilabda bajnokságban, nem sikerült a már régóta várt edzőkérdést megoldani a Békéscsabai Előre NKSE gárdájánál. A rutinos szakember, Szabó Károly ettől függetlenül bízott az időközben elvégzett munkában, ezzel együtt abban, hogy a csapat nem a késő őszi arcát mutatja majd az új esztendő elején. Természetesen mindent összevetve a vasárnapi meccs esélyese az idegenlégiósokkal teletűzdelt, a tabella harmadik helyén tanyázó vendég Siófok gárdája volt.

Szerencsére ez az első negyedórában nem nagyon volt észrevehető, miután a Siófok ugyan mindig megszerezte a vezetést, de elszakadni nem tudott (5-5). Kár, hogy ezt követően becsúszott Szögiék játékába néhány gyermeteg módon eladott labda, mert a vendéggárda ezt könyörtelenül kihasználta. Szabó Károly 5-9-nél, a 19. percben kért időt.. Hatott! Hét perccel később már 10-10 volt a meccs állása, szebbnél szebb csabai gólokat láthatott ekkor a 800 néző. Sajnos ez a fellángolás nem bizonyult hosszúnak, a remek megmozdulásokat ismét bakik követték, a Balaton-partiaknál pedig túl sok volt a jó játékos ahhoz, hogy ez ne bosszulja meg magát. A félidőben 14-11-re vezetett Christian Dalmose edző csapata.

A második játékrész első negyedórájában két alkalommal is sikerült közelebb kerülni a csabai lányoknak az ellenfélhez, sőt, ziccer adódott az egyetlen gólos különbséghez, de az kimaradt. Az ellentámadásból persze a rutinos vendégcsapat gólt szerzett, majd még kettőt, és a 48. percben már öt góllal vezetett (17-22). Innentől úgy tűnt, végleg megtört a viharsarkiak ellenállása, támadásban teljesen elbizonytalanodtak a lányok, a kapusok sem találkoztak a labdával. Ennek megfelelően tovább nyílt a két csapat között az a bizonyos olló. Az utolsó percekben tetszés szerint szerezték góljaikat a siófokiak és esélyeshez méltóan állították be a 29-20-as végeredményt.

Az igazsághoz tartozik, hogy ebben a meccsben sokáig benne volt a szoros végkimenetel lehetősége is, de sajnos benne is maradt...

Szegedi Zsolt

FEL