Az építőipari vállalkozásoknak segít a TSZSZ

2018. október 30. 15:11 | behir

A Teljesítésigazolási Szakértői Szerv az építőipari vállalkozások elszámolási vitarendezését hivatott segíteni. Ingyenes előadáson tájékozódhat a megyei iparkamaránál: november 7-én munkaügyi, munkavédelmi és tűzvédelmi ellenőrzések témakörében is meghallgathatja a szakértőket.

A Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara ingyenes előadást szervez „Munkaügyi, munkavédelmi és tűzvédelmi ellenőrzések. Tapasztalatok a hatóság szemével” címmel,

november 7-én 9 órától Békéscsabán, a Penza lakótelepi székházában. (5600 Békéscsaba, Penza ltp. 5.). Ennek keretében a TSZSZ munkáját is megismerheti.

A Teljesítésigazolási Szakértői Szerv törvény alapján működik, az építészeti-műszaki teljesítésekből fakadó viták ügyében tud eljárni. Működése során a legtöbb esetben sikeresen vett részt a felek közti ügyek rendezésében. Kérelmet adhat be és így a szakértői eljárás lefolytatását kérheti a megrendelő, a tervező, a kivitelező vagy az alvállalkozó.

Néhány fontos szabályra kell felhívni a figyelmet.

A vitás teljesítéssel összefüggésben fontos, hogy írásbeli szerződés álljon rendelkezésre. A jogszabályok nem zárják ki a visszamenőleges hatályt, a TSZSZ létrehozását megelőzően indult ügyekben is lehet szakértői eljárást indítani. Ugyanakkor már elévült követeléseket estleges kedvező szakvélemény birtokában sem lehet bíróság előtt érvényesíteni.

A TSZSZ eljárásának legfőbb célja az elhúzódó elszámolási viták rendezésének felgyorsítása.

 

A részletekről tájékozódhat az alábbi honlapon: http://www.mkik.hu/hu/tszsz.

 

A Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara előadást szervez a témában november 7-én 9 órától Békéscsabán, a Penza lakótelepi székházában. (5600 Békéscsaba, Penza ltp. 5.)

Az előadás ingyenes, de regisztrációhoz kötött: http://bmkik.hu/eloadas-munkajog

 

Az előadáson munkaügyi, munkavédelmi és tűzvédelmi ellenőrzések témakörében is szakemberek szólalnak fel.

Részletes meghívó: www.bmkik.hu

 

Jelen megjelenés a Nemzetgazdasági Minisztérium támogatásával készült (NGM_SZERZ/174/2018).

 

További programok »

Gazdaság

A csabai kolbász áll a középpontjában az új békéscsabai kalandszobának

Tesztüzemben van az a békéscsabai kalandszoba, amelyet az Uhrin Zoltán Klubházban nyitottak meg a héten. A Csabai Kolbászklub Egyesület a behir.hu kérdésére elmondta, hogy egy Európai Uniós pályázat segítségével hozták létre a megyeszékhelyen egyedülálló, kolbászhoz kapcsolódó kalandszobát.
2020. augusztus 13. 18:37
FEL