Az Előrések is elkezdték

2017. január 10. 09:07 | behir.hu

A Békéscsaba 1912 Előre NB II-es labdarúgó csapata megtartotta első edzéseit a tavaszi szezon előtt. A téli szünetben is zajlott a keret kialakítása, de a végleges összeállítás csak a következő hetekben alakul ki.

A karácsonyi szünet után ezen a héten találkozott először újra a lila-fehér együttes. A bajnokság folytatásáig még másfél hónap van hátra, de addig rengeteg munka és elvégzendő feladat vár mindenkire a Kórház utcában. Az első délelőtt általános állapotfelméréssel és összevont megbeszéléssel nyitották a programot. 

- Nagyon jól telt a szünet, karácsonykor együtt volt a család, úgy gondolom, hogy mindenki feltöltődve jöhetett vissza a pihenőről. Újult erővel kezdjük a munkát és az a célunk, hogy a következő hat hétben visszanyerjük a formánkat és elérjük a feljutást – fogalmazott Juhász György csapatkapitány.

A gárda keretében több változás is lesz őszhöz képest. Huszár Gergő és Ihrig-Farkas Sebestyén tavasszal már biztos nem a csabai együttesben játszik, de mellettük még lehet egy-két távozó, akár végleg, akár kölcsönszerződés formájában. Az érkezők oldalán egyelőre három fiatal játékost lehet feljegyezni. Babinyecz Balázs, Ilyés Tamás és Kmetykó Kevin már korábban is edzett a felnőtt csapattal, most profi szerződést kaptak a klubtól

- Nagyon fontos számomra, hogy számítanak rám a klubnál, hiszen Békés megyei, csorvási születésű vagyok. Korábban öt évet futballoztam Békéscsabán, többek között Jakab Péter kezei alatt. Ezt követően Fehérvárra kerültem, majd ősszel már az NB III-as csapatban játszottam – árulta el magáról a 20. születésnapját februárban ünneplő Babinyecz Balázs.

A felkészülés alatt az első csapat összesen nyolc felkészülési mérkőzést játszik, az ellenfelek között szerepel a Szolnok, a Budapest Honvéd, a Debrecen és a Temesvár is. 

- Ott szeretnénk folytatni, ahol decemberben abbahagytuk. Kemény munka vár a csapatra, ez egy izgalmas időszak lesz az együttes számára, hiszen sok fontos mérkőzés lesz tavasszal. Vannak távozók-érkezők, lesznek, akik még próbajátékra jönnek, úgyhogy még nem végleges a keret. Meghatározó időszak jön, amikor megfelelően fel kell készülnünk a bajnokság folytatására – hangsúlyozta Zoran Spisljak vezetőedző.
 

FEL