Az elmúlt két hónapban már 64 békési család kapta meg a babakelengyét

2021. szeptember 11. 07:33 | behir

Új ellátásként került bevezetésre idén július 1-től a Babaköszöntő csomag Békésen, amelyet örömmel fogadnak a kisbabás családok. Az igények folyamatosan érkeznek, az elmúlt két hónapban már 64 család kapta meg a babakelengyét.

A békési önkormányzat képviselő-testülete módosította a gyermekvédelem helyi rendszeréről szóló önkormányzati rendeletét, amely módosítás alapján új ellátás került bevezetésre a településen.

Kérelemre babaköszöntő csomagra való jogosultság állapítható meg, ha a méhmagzat a 36 hetes életkorát betöltötte vagy megszületett gyermek esetén a gyermek negyedik hónapos életkorának betöltéséig, amennyiben a törvényes képviselők a gyermek születését megelőzően legalább 12 hónapja Békés városban lakóhellyel rendelkezik.

A csomag tartalma 1 darab Békés város címerével ellátott 62-es méretű body, 1 darab újszülött ágynemű, 1 darab kifogó, 4 darab textilpelenka és 2 darab előke.

Az ellátásra előterjeszthető kérelem nyomtatványa a Békési Polgármesteri Hivatalnál, a Békési Védőnői Szolgálatnál, illetve a www.bekesvaros.hu honlapon érhető el. 

Forrás: Békési Polgármesteri Hivatal

FEL