Az elmúlt évi tevékenységüket értékelték a vármegye ügyészei

2024. április 11. 13:42 | behir.hu

A Békés Vármegyei Főügyészség 2023. évi tevékenységének értékelésére került sor a 2024. április 9-én megtartott összügyészi értekezleten, amelyen jelen volt dr. Ibolya Tibor büntetőjogi legfőbb ügyész helyettes is.

Dr. Berg Márta főügyész beszámolójában összefoglalta a szervezet előző évének legfőbb szervezeti, személyzeti és gazdasági mutatóit. Kiemelte, hogy takarékosságra törekvő, kiegyensúlyozott gazdálkodási tevékenységet folytatott a vármegyei főügyészség. A személyügyi helyzet értékelése kapcsán rámutatott az utánpótlás biztosításával összefüggő feladatokra. 

A büntetőjogi szakági tevékenység értékelése során dr. Havrán Ákos főügyészhelyettes beszámolt arról, hogy nagyobb arányban emelkedett az elrendelt nyomozások száma 2023-ban. Az adatok értékelése során fontosnak tartotta hangsúlyozni, hogy a bírósági döntések jelentős hányada megegyezett a vádiratokban foglaltakkal, míg a váderedményesség közelített a 100 %-hoz. Részletezte továbbá a büntetőeljárások időszerűsége érdekében kifejtett erőfeszítéseket.

Dr. Juhász Lajos közjogi főügyészhelyettes a szakág értékelése során kiemelte a saját kezdeményezésű ügyek számának jelentős növekedését. Rámutatott továbbá a büntetőjogi szakággal folytatott eredményes együttműködésre is.

Dr. Ibolya Tibor legfőbb ügyész helyettes a főügyészség tevékenységének értékelése körében kifejtette, hogy a beszámoló adatai alapján a vármegye ügyészei magas színvonalon végzik tevékenységüket. A jövőre nézve egyebek mellett felhívta az értekezlet résztvevőinek a figyelmét az online bűnözés elszaporodására és az ezzel kapcsolatos feladatokra.

Forrás: Békés Vármegyei Főügyészség

További programok »

FEL