Az egyik szeme sír, a másik nevet

2016. május 3. 14:40 | Laczkó Viktória

Akár az elvándorlási folyamatot is csökkentheti a Modern Városok Program, az Öveges-programnak pedig a végére kell járni Takács Péter szerint. 

Takács Péter, az LMP képviselője örömmel állapította meg  - Orbán Viktor miniszterelnök látogatása után - azt, hogy az LMP legfontosabb célkitűzései megvalósulnak a Modern Városok Programban. „Azt gondolom, hogy ez lendületet fog adni Békéscsaba város fejlődésének, gazdaságának, hisz azt gondolom, hogy mindennek a kulcsa a gazdaságnak a fejlesztése, talpraállítása. Ez a legfontosabb eszköz abban a tekintetben, hogy Békéscsaba város népességmegtartó erejét tudjuk növelni és azt az elvándorlási folyamatot, ami jellemezte  - szinte már tragikus mértékben - az utóbbi éveket azt tudjuk fékezni, vagy legalábbis csökkenteni.”

A képviselői kérdéseiben többek között az Öveges-programot érintette. Békéscsabának mintegy 49 millió forint visszafizetési kötelezettsége van, mivel a projekt felülvizsgálatakor szabálytalanságokat találtak. „Javasoltam az előterjesztés tárgyalásánál, hogy a jogi és az ügyrendi bizottság mindenképpen vizsgálja meg tételesen ezt az ügyet - abból a szempontból is, hogy ezek a szabálytalanságok miért és milyen körülmények között jöttek létre. Esetlegesen van-e felelős és ha igen, akkor ki az.”

Érintette a Csabagyöngyénél található hajót és az Élővíz-csatorna menti kivágásokat is. A Veszeig tartó szakaszon történt fakitermeléssel és a hajóval kapcsolatos választ nem fogadta a közgyűlésen, így ezekkel szakbizottság foglalkozik a jövőben.

További programok »

FEL