Automatikusan szűrni fogja a gyermekpornót az iPhone

2021. augusztus 6. 13:00 | behir.hu

Az Apple bejelentette, hogy az USA-ban még idén élesítik a védelmi funkciót.

– Az amerikai iPhone telefonokon még 2021-ben élesedik az a funkció, ami az iCloud rendszerében tárolt képeket ellenőrzi, és összeveti ismert, gyerekekről készült pornográf felvételekkel – jelentette be az Apple. Amennyiben a rendszer kiszűr ilyen tartalmakat, akkor a fájlokat továbbítja a cég egyik felülvizsgálójának, aki értesítheti a hatóságokat. A vállalat nyilatkozata szerint a hibás egyezések esélye egy a trillióhoz.

– Az amerikai hatóságok a lefoglalt, gyerekekről készült pornóképeket és videókat numerikus kódokként tárolják el egy adatbázisban. Az adott kódokra már rá lehet keresni, ezt fogja használni az Apple rendszere is, amikor a kódokat összeveti az iCloudba – a cég felhőszolgáltatásába – feltöltött képekkel. A művelet már a felhasználó telefonján, a feltöltés előtt lezjalik, tehát azelőtt, hogy a kép megérkezne a felhőbe – írta meg a Reuters. Hozzátették: az Apple már tervezi, hogy egy értesítést tesz elérhetővé a szülők számára, amely jelezni fog, ha a gyerekeik meztelen képeket küldenek vagy kapnak.

A tervezet már több helyen, így tudományos berkekben is komoly vitákat kavart.

– Az Apple ezzel egy nagyon veszélyes precendenst teremt. Egy olyan megfigyelési technológiát gyárt, amit aztán a hatóságok és a világ kormányai is kihasználhatnak – nyilatkozta a Reutersnek Matthew Green, a Johns Hopkins University kriptográfiai professzora.

Forrás: Reuters

További programok »

Életmód

Dózsa György Békésben? – konferencia a Békés Megyei Könyvtárban

A magyar történelem fontos szeletéről tartottak konferenciát a Békés Megyei Könyvtár és a Magyar Nemzeti Levéltár (MNL) Békés Vármegyei Levéltára szervezésében, pénteken. A feldolgozott téma gerincét a jobbágyság költözése, Dózsa György Békés megyei múltja és egy könyv bemutatása alkotta.
2024. június 14. 17:10
FEL