Australian Open – Babosék a bajnokok!

Babos Tímea, oldalán a francia Kristina Mladenoviccsal megnyerte az ausztrál nyílt teniszbajnokság női páros versenyét, miután a pénteki döntőben 6:4, 6:3-ra legyőzte az orosz Jekatyerina Makarovát és Jelena Vesznyinát.

Az ötödik kiemelt Babos Tímea, Kristina Mladenovic kettős a másodikként rangsorolt Jekatyerina Makarova, Jelena Vesznyina duóval találkozott az Ausztrál nemzetközi teniszbajnokság női páros versenyének döntőjében, és két szettben 6:4, 6:3-ra diadalmaskodott orosz duó ellen.

A Makarova, Vesznyina kettős 2013-ban megnyerte a Roland Garrost, 2014-ben a US Opent, 2016-ban az olimpiát és a WTA-vb-t, míg tavaly a wimbledoni bajnokságot, de az Australian Open trófeája még hiányzik a gyűjteményéből. Az orosz duó 2014-ben járt a legközelebb a végső győzelemhez Melbourne-ben, ám akkor 6:4, 3:6, 7:5-re kikapott a Sara Errani, Roberta Vinci olasz egységtől.

Vesznyina számára egyébként nem ismeretlen érzés a melbourne-i Grand Slam-torna megnyerése, hiszen 2016-ban Bruno Soares oldalán győzött vegyes párosban. Ugyancsak a brazillal Makarova 2012-ben a US Openen diadalmaskodott.

Makarova és Vesznyina számára a negyedik GS-győzelem, ezzel együtt a karrier Grand Slam volt a tét a mai döntőben.

Ennek elérésében akadályozta meg az orosz duót a Babos Tímea, Kristina Mladenovic kettős, amely idén állt össze újra. A magyar hölgy pályafutása negyedik GS-döntőjére készül, ezek közül a másodikat vívja francia partnere oldalán: az elsőt 2014-ben Wimbledonban elveszítették az Errani, Vinci duóval szemben (6:1, 6:3).

Babos még nem végzett Grand Slam-viadal élén, Mladenovic viszont hármon is. A francia hölgy a kanadai Daniel Nestorral 2013-ban megnyerte a wimbledoni bajnokság, majd 2014-ben az Australian Open vegyes páros versenyét, míg Caroline Garciával 2016-ban a Roland Garroson diadalmaskodott női párosban.

Babos a Rod Laver Arénában rendezendő finálé után az indiai Rohan Bopanna oldalán vegyes párosban elődöntőt vív a María José Martínez Sánchez, Marcelo Demoliner spanyol, brazil kettőssel.

Forrás: Nemzeti Sport

 
Megosztás:

Címke: , , , ,