Augusztus 23-ig lehet megtartani a középiskolai gólyatáborokat

2021. június 4. 17:35 | behir.hu

Az iskolák 2021. június 16. és június 29. között tarthatnak az 1–8. osztályosoknak felzárkóztatásokat vagy felügyeletet.

 

– Újabb határozat jelent meg a köznevelési intézmények működését érintő veszélyhelyzeti szabályokról az Oktatási Hivatal honlapján. A dokumentum szerint Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere 2021. augusztus 23-ig engedélyezi a köznevelési intézmények szervezésében a nyári tábor, gólyatábor megtartását – közölte le az Eduline. A határozatban szerepel az is, hogy az iskolák 2021. június 16. és június 29. között tarthatnak az 1–8. osztályosoknak felzárkóztatásokat vagy felügyeletet, ha azt a szülők kérik.

Kásler Miklós egyéb rendelkezések mellett június 15-től visszavonta a krónikus beteg pedagógusok védelméért hozott 2020/12 Emmi-határozatot is. Ennek értelmében június 15-től a krónikus beteg pedagógusok akkor sem taníthatnak otthonról, ha az technikailag megoldható az iskolában. (Igaz, június 16-tól nyári szünet van, ezért a rendelkezésnek egyelőre nincs nagy jelentősége.

Forrás: Eduline.hu

További programok »

Oktatás

Szakképzéssel is szép karriert lehet befutni az innovációs minisztérium szerint

A napokban kiderült, hogy kikből lesznek biztosan egyetemi hallgatók. A felsőoktatásból idén kimaradóknak is érdemes fontolóra venniük a szakmatanulás lehetőségeit – mondta Schanda Tamás. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium miniszterhelyettese hozzátette: a fiatalok akkor hozhatnak jó döntést a jövőjükről, ha körültekintően tájékozódnak a megújult szakképzés egyre többeket vonzó kínálatáról.
12:54
FEL