Átverték a balesetet szenvedett rokont, hogy pénzhez jussanak

Tartozásra hivatkozva csalt ki pénzt egy nő és egy férfi a nő rokonától Orosházán.

Csalás vétség miatt javasol vádemelést az Orosházi Rendőrkapitányság az ellen a két elkövető ellen, akik a gyanú szerint becsapták az egyik gyanúsított rokonát. A sértett korábbi balesete miatt pénzt kapott az egyik biztosítótársaságtól, ezért a páros férfi tagja hívogatni kezde a 64 éves férfit.

Azt mondta neki, hogy a biztosítótól telefonál és a kifizetett összeg egy részét vissza kell utalnia. Azzal fenyegette, hogy ha ezt nem teszi meg, a végrehajtó letiltja a nyugdíjából – írja a police.hu.

Közben a nő megbeszélte egyik ismerősével, hogy adja meg a bankszámlaszámát és a számlára érkező összegeket vegye fel, majd adja oda neki. A megkárosított férfi 2016-ban négy hónap alatt több mint 100 ezer forintot utalt át arra a számlaszámra, amit a magát a biztosító képviselőjének kiadó férfi adott meg neki. A csalásról a számla tulajdonosa nem tudott, a pénzt odaadta a gyanúsítottaknak, akik elköltötték.

A rendőrség a nyomozást 2017. január 26-án lezárta és a büntetőeljárás iratait a csalással gyanúsítható 45 éves orosházi F. Zs. és a 24 éves szintén orosházi K. B. ellen vádemelési javaslattal küldte el az Orosházi Járási Ügyészségre.

Megosztás:

Címke: , ,