Átugrották a tüzet Szent Iván éjjelén

2019. június 23. 12:18 | Szendi Rita

Magyarországon 2003 óta rendezik meg a Múzeumok Éjszakáját, melyhez már a kezdetekkor több békéscsabai intézmény is csatlakozott. A Munkácsy Mihály Múzeumban idén is izgalmas programokkal várták az érdeklődőket.

A Múzeumok Éjszakája már délután elkezdődött a Munkácsy Emlékházban, ahol interaktív programokkal várták az érdeklődőket.

A Munkácsy Mihály Múzeum is több programot kínált a látogatóknak szombat este. Több, mint hetven év után a nagyközönség is láthatta a jelenleg is magánkézben lévő, Pulitzer felesége című képet. Munkácsy Mihály ezt az alkotást Pulitzer József felkérésre festett meg. A kép leleplezése után egy divatbemutató vette kezdetét, ahol két tehetséges békéscsabai tervező mutatta be munkáit.

 

 

A múzeum mellett a Szent István téren is nagy volt az érdeklődés a Szent Iván Éji Vigadalom iránt, melyet a Balassi Közalapítvány, a Békés Megye Népművészetéért Alapítvány, a Békés Megyei Népművészeti Egyesület és a Békés Megyei Néptáncosok Szövetsége Közhasznú Egyesület közösen szervezett meg. Közös tánc előzte meg a látványos tűzshow-t és a tűzugrást.

 

További programok »

FEL